Muzeul OLteniei: Salonul Naţional de Restaurare MATCONS 2011 la Craiova

comunicatus Muzeul OLteniei: Salonul Naţional de Restaurare MATCONS 2011 la Craiova poze

În perioada 24 – 28 august 2011 va avea loc la Craiova cea de a doua Conferinta Internationala Materie si materiale în/pentru restaurarea si conservarea patrimoniului (MATCONS 2011).

Prima conferinta MATCONS a fost organizata in anul 2009 si succesul avut, ne-a convins sa mentinem aceeasi structura organizatorica si anume: sesiune plenara cu subiecte de interes general, sesiuni paralele pe subiecte specifice de restaurare-conservare, module training, Masa Rotunda, excursie documentara si Salonul National de Restaurare MATCONS 2011, participantii fiind in numar de 150 din tara si strainatate.

Conferinta isi propune prezentarea capacitatilor diferitelor stiinte precum chimia, fizica, ingineria, de a raspunde cerintelor specifice conservarii si restaurarii. Scopul nu va fi insa doar cercetarea stiintifica si aplicatiile directe ale acesteia in tratamentele sau investigatiile patrimoniului cultural, ci si probleme practice si posibilitati inovative din domeniul restaurarii si conservarii. MATCONS 2011 va oferi oportunitatea de a impartasi metode, studii si strategii privind restaurarea-conservarea, de a adanci aspectele interdisciplinare, precum si de a dezvolta cercetarea si specializarea in restaurarea si conservarea patrimoniului cultural.

Lucrarile plenare vor evidentia stadiul actual al cercetarii internationale in domeniul restaurarii- conservarii.

Asadar, organizatorii Consiliul Judetean Dolj, Muzeul Olteniei Craiova, Comitetul National Român ICOM si Universitatea din Craiova vă invită la deschiderea oficială a Conferintei MATCONS, miercuri 24 august 2011, ora 9.30 la Sala Albastră a Universitatii din Craiova.

Director – manager
prof dr Mihai Fifor