Muzeul Olteniei: Prezentarea şantierului de la Desa

muzeul olteniei noaptea muzeelor 1 Muzeul Olteniei: Prezentarea şantierului de la Desa poze
Muzeul Olteniei vă invită marţi, 14 august a.c., la o conferinţă de presă cu ocazia prezentării şantierului arheologic de la Desa.
Întâlnirea specialiştilor Muzeului Olteniei cu reprezentanţii presei va avea loc la ora 11:00, la sediul Primăriei Desa.
În cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii muzeului vor prezenta detalii despre descoperirile realizate în cadrul săpăturilor arheologice de la Desa, începute la data de 27 iulie a.c., de către echipa de specialişti condusă de arheologul Florin Ridiche, din cadrul Muzeului Olteniei.
Începută ca un simplu sondaj de verificare, în anul 2001, cercetarea arheologică din comuna Desa, judeţul Dolj, a ajuns să deţină întâietatea în România, după 11 ani de săpături sistematice, în acest perimetru arheologic fiind descoperite piese unice cum ar fi: singurele spade întregi, cunoscute în aria fostului Imperiu Roman, celor mai vechi morminte de incineraţie (2200 î. Chr.) ale Epocii Bronzului, din sud-estul Europei, tezaurul monetar din aur, format din 75 de piese, datat secolul XIX.

 
Manager,
Dr. Florin Ridiche