Muzeul Olteniei, inaugurat în avans, cu cafenea şi loc special amenajat pentru copii

muzeu vizita Muzeul Olteniei, inaugurat în avans, cu cafenea şi loc special amenajat pentru copii poze

Şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat ieri stadiul lucrărilor de reabilitare la secţia de istorie-arheolorgie a Muzeului Olteniei. trans Muzeul Olteniei, inaugurat în avans, cu cafenea şi loc special amenajat pentru copii poze

Potrivit preşedintelui CJ, operaţiunea se desfăşoară în ritm alert, urmâna a fi finalizată cu două luni mai devreme de termenul prevăzut în contract. ”La Muzeul Olteniei se lucrează de mai bine de un an de zile, iar totul se află în grafic. În acest moment se pregătesc condițiile pentru a se putea lucra și în timpul iernii. Există toate premisele ca această investiție să se termine mai devreme decât termenul prevăzut, ba chiar cu 60 de zile mai devreme decât s-a stabilit. Craiovenii și cei care știau Muzeul Olteniei vor fi foarte impresionați de faptul că vor avea în față o clădire nouă, o clădire care nu mai seamănă cu ce a fost înainte. Consiliul Județean Dolj aduce astfel la zestrea municipiului Craiova o clădire cu personalitate, o clădirea în care s-a implicat cu toată forța. Ne dorim ca din primăvara anului viitor să putem să ne luăm copiii de mână, să ne luăm nepoții și să vedem un muzeu cum poate vedem pe la televizor. Am făcut un pas mare în ceea ce privește obiectivele culturale care țin de CJ Dolj. Prin aceste lucrări consolidare, restaurare și modernizare a Muzeului Oltenia am câștigat mai multe spații. Craiovenii și toți cei care vor vizita acest muzeu vor putea să vadă un Lapidariu, o să vadă un atelier de restaurare, o să vadă lucruri care se văd în marile muzee, așa cum este și Muzeul Olteniei care este unul dintre muzeele deținătoare de comori”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul MIhai Fifor a trecut în revistă noutăţile cu care se va prezenta muzeul în faţa publicului după inaugurare.

“Prin investiția pe care o face CJ Dolj se readuce la viață această clădire etalon, emblemă pentru peisajul arhitectural al Craiovei. Adăpostim la Secția de Istorie-Arheologie peste 160.000 piese de patrimoniu În paralel se lucrează la proiectul de arhitectură pentru amenajarea expoziției de bază. Acest proiect va fi recepționat până la începutul lunii decembrie, așa că vom ști concret cum va arăta expoziția de bază în clădirea cea nouă.  Secția de Istoire-Arheologie și, în sine, Muzeul Olteniei va sărbători cei 100 de ani de existență, pe care-i împlinește în mai puțin de patru ani, cu toată infrastructura reabilitată și cu toate expozițiile de bază redeschise, lucru care ne plasează din nou în lumea bună a muzeelor mari de anvergură europeană și internațională. Va exista şi un spaţiu verde cu băncuţe, cu terasă şi o cafenea cum au toate muzeele mari ale lumii. Este zona în care vom avea concerte, reprezentări de teatru. Este o zonă interactivă pe care o caută orice vizitator într-un muzeu european, aşa cum se doreşte a fi muzeul nostru. Vom avea şi un spaţiu dedicat copiilor. Aici vom avea cam tot ce ne trebuie să existe într-un astfel de muzeu în care copiii se vor putea juca în linişte – vom avea ştanţe pentru monede, zonă de film, vor putea învăţa despre istorie jucându-se, aşa cum este ludoteca. ” , a precizat directorul Muzeului de Oltenia Mihai Fifor.