Muzeul Olteniei: Hai Hui prin sufletul folclorului

 

Tradiţiile româneşti constituie una dintre valorile inegalabile şi incontestabile ale poporului nostru şi nu trebuie să lăsăm timpul să ne facă să le uităm. Pentru a îmbogăţi cunoştinţele copiilor despre folclor am organizat această acţiune în cadrul Muzeului Olteniei Craiova,  Secția de etnografie, bucurându-ne astfel de sprijinul specialiştilor acestei instituţii.
Acest fapt are un efect deosebit asupra copiilor deoarece, pe de o parte, văd cum prin grija specialiştilor se păstrează obiectele datând din vremuri de demult, iar pe de alta parte, emotia lor sporeste exprimandu-si prin cant si joc mandria de a fi roman.
Dragostea copiilor fata de arta populara si folclorul nostru, respectul si admiratia fata de cei care prin talentul si maiestria lor contribuie la imbogatirea tezaurului nostru popular, sporeste atunci cand, cadre didactice inzestrate si talentate sadesc in sufletul copiilor respectul pentru traditiile poporului nostru, faima artei populare pe meleagurile tarii noastre si peste hotare.
Prin activitatea desfasurata astazi familiarizam copiii cu traditii locale precum sezatoarea, cantecul, dansul popular si pastrarea autenticitatii portului popular. Pentru copii, arta populara a zonei in care s-au nascut este oglinda ce reflecta ani de civilizatie si de existenta. Cunoasterea si transmiterea lor constituie pentru noi cadrele didactice o mandrie dar si o mare responsabilitate. Acest demers il realizam cu mintea dar mai ales cu sufletul. Educatia viitorilor cetateni ai UE implica printre altele si cunoasterea mai atenta, reconsiderarea si valorificarea trasaturilor specifice ale poporului nostru.
Proiectul ,,Hai Hui, prin sufletul folclorului,, contribuie la dezvoltarea dragostei pentru arta si folclorul poporului nostru si se adreseaza unui grup tinta constituit din prescolari si elevi.           Gradinita „Floare albastra,,din Craiova in colaborare cu Muzeul Olteniei Craiova, va asteapta marti 26 mai 2015 ora 10.00 la sediul secției de etnografie, str Matei Basarab nr 16 sa luați parte la momente speciale susținute de preșcolarii grădiniței, trăind impreună emoțiile, dar mai ales bucuria acestei intalniri cu comoara sufletului romanesc-folclorul.