Muzeul Olteniei dă startul proiectului educativ “Matineu muzeal de vacanță”

 

afis Matineu de vacanta Muzeul Olteniei dă startul proiectului educativ “Matineu muzeal de vacanță” poze

Muzeul Olteniei Craiova demarează începând de vineri, 7 iulie 2017, ora 10.00, în Sala de conferințe din str. Madona Dudu nr. 14, proiectul cultural “Matineu muzeal de vacanță– o alternativă educativă de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți, seniori),ce acoperă arii tematice de cultură, artă și civilizație (istorie, legende/povești/snoave românești, diplomație, muzeul -memoria noastră, muzee private, muzeele într-o lume în mișcare etc).

Dacă ești pasionat de istorie, tradiții șivrei să cunoști personajele fabuloase ce populează legendele românești, te așteptăm la Muzeul Olteniei, pentru a urmări împreună proiecții de filme documentareîn cadrul unui program educativînnoitor, curajos și atrăgător.

Dacă ești pasionat de cultură în general, te invităm să vizionăm împreună marile expoziții virtuale dedicate picturii, modei/stilului, păpușilor,manuscriselor, industriei auto și multor alte obiecte din colecții digitale aparținând marilor muzee ale lumii. Îți vom dedica timpul necesar pentru a putea înțelege că și lumea muzeelor este digitalizată, “vie, inter-conectată” și că putem explora astăzi mii de ani de modă, artă, industrie în câteva minute pentru a putea înțelege cum piese de vestimentație, curente din pictură, literatură, acțiuni socio-politice au influențat generații întregi.

Propunem astfel, călătorii virtuale, chiar simboliceși oferim oportunitatea de a descoperi virtual patrimoniul de excepție al României, dar și al culturii universale, care recuperează în esență, frumusețea unui patrimoniu cultural internațional.

Pentru a antrena la manifestare cât mai multe persoane, atât din mediul urban și rural, și pentru a cunoaște și valoroasele colecții ale Muzeului Olteniei, vor fi propuse și realizate circuite  tematice de vizitare atunci când filmul documentar propus are reprezentare în spațiile expoziționale ale Muzeului Olteniei.

Vineri, 7 iulie, cei mici sunt așteptați să descopere, în intervalul orar 10.00-11.30, întâmplările fabuloase ale personajelor de poveste create de Ion Creangă și Petre Ispirescu, aflând o multitudine de lucruri noi de la portul țărănesc,personajele tradiționale ale satului până la jocurile minunate ale copilăriei din vremea satului de odinioară.

Începând cu ora 11.30, tinerii și adulții sunt invitați să descopere“Amintiri din Epoca de Piatră”, un documentar ce îți va pune serioase întrebări asupra evoluției omenirii.

Participarea la programul cultural “Matineu muzeal de vacanțăeste gratuită, iar înscrierile se fac la nr. de telefon: 0251/417.756, 0769.057.983 0770.333.903 și pe e-mailul instituției: muzeulolteniei@yahoo.com