Muzeul Olteniei Craiova: Vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică a României (SIAF)

Fotoclubul “Mircea Faria”, în cooperare cu Federaţia Internaţională de Artă Fotografică (FIAP), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR) şi Muzeul Olteniei, organizează, miercuri, 6 mai 2015, ora 18, în  Sala “Ştefan Ciuceanu”, vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică a României (SIAF).

Vor fi expuse fotografiile premiate la  cea de-a XIX-a ediţie a acestui prestigios salon, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.

Salonul a fost vernisat iniţial, în decembrie 2014, în Bucureşti, la Palatul Şuţu, evenimentul cultural fiind organizat şi dedicat fotografilor amatori şi profesionişti din întreaga lume. Importanţa acţiunii AAFR, a adus participanţi importanţi din Argentina, Australia, China, Portugalia, Germania etc.

AFIS SIAF2014 Craiova v2 Muzeul Olteniei Craiova: Vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică a României (SIAF) poze

“Este cea mai mare participare la un salon internaţional organizat în România, în ultimele decenii, apreciere cuantificată nu doar prin prisma numărului mare de lucrări primite cât mai ales prin calitatea lor deosebită. Au participat 264 de autori din 39 de ţări, cu 2009 lucrări. La secţiunea color, din cele 1009 lucrări primite, juriul a acceptat 362, adică 35,8 % în timp ce la secţiunea alb-negru, din 1000 de fotografii primite, au fost acceptate 273, adică 27%”, afirmă Eugen Negrea, preşedinte AAFR.

Fotoclubul “Mircea Faria”, activează în Craiova din anul 1963, organizând în ultimii ani, în colaborare cu Muzeul Olteniei Craiova, o serie de expoziţii de fotografie menite să promoveze arta fotografică  şi activitatea membrilor clubului.

Muzeul Olteniei Craiova va găzdui acest salon, în perioada 6-24  mai 2015, intrarea fiind gratuită.