Muzeul Olteniei Craiova: Acţiune culturală, interactivă, dedicată ”Orei Internaţionale a Pământului”

 

Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Ştiinţele Naturii, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, şi, în parteneriat cu Grădiniţa “Ion Creangă”, organizează, joi 26 martie, ora 10.00, o acţiune culturală, interactivă, dedicată ”Orei Internaţionale a Pământului”.

Evenimentul va fi axat pe două module, unul teoretic, materializat prin vizitarea Expoziţiei “Universul. Sistemul nostrum solar”, şi, al doilea modul, practic, un atelier creativ, intitulat “Povestea copacelului Ion”.

ora pamantului Muzeul Olteniei Craiova: Acţiune culturală, interactivă, dedicată ”Orei Internaţionale a Pământului” poze

În cadrul atelierului, micuţii participanţi vor realiza un miniecosistem din material refolosibile, căci respectăm Pământul!

Întrucât sărbătorirea ”Orei Internaţionale a Pământului”, este un eveniment dorit a fi celebrat de cât mai mulţi preşcolari, specialiştii  Secţiei de Ştiinţele Naturii, vor organiza şi vineri, 27 martie 2015, ora 10.00, împreună cu Gradiniţa “Traian Demetrescu”, o activitate similară.

În cadrul atelierului creativ, coordonat de muzeograf, Lila Gima, se va crea de această dată “Povestea copacelului Traian”, un alt miniecosistem protejat şi îngrijit.

 

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment. de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.