MRU, alături de candidaţii PDL Stoica şi Dincă la Uzina Popeci

stoica dinca MRU MRU, alături de candidaţii PDL Stoica şi Dincă la Uzina Popeci poze

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a vizitat ieri uzina Popeci Utilaj Greu din Craiova, răspunzând unei invitații venite din partea organizației județene a PDL dar și a omului de afaceri Constantin Popeci.

Însoțit de candidatul PDL la funcția de primar al Craiovei, Mărinică Dincă, și de candidatul PDL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Ștefan Stoica, Ungureanu s-a declarat încântat de exemplul dat de uzina craioveană a cărei producție este exportată în prezent în proporție de peste 95%.

stoica popeci dinca ungureanu MRU, alături de candidaţii PDL Stoica şi Dincă la Uzina Popeci poze
“Mă bucur să fiu astăzi aici nu doar pentru că pot fi alături de doi oameni tineri, care încearcă să demonstreze ce se poate face într-un oraș și un județ cu un potential economic extraordinar. Nădejdea mea este că dumnealor, pe măsura tinereții și energiei pe care o au și în același timp pe seama faptului că știu foarte bine care sunt problemele municipiului și ale județului, găsesc și soluții în termini realiști”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.
Fostul premier a apreciat dezvoltarea uzinei Popeci în timpul recesiunii. “Criza este doar pentru cei care nu vor să muncească, doar pentru cei care nu sunt îndrăzneți în realizarea proiectelor proprii, pentru cei care se trezesc târziu și se culcă devreme ”, a mai spus Ungureanu.

stoica popeci dinca ungureanu 1 MRU, alături de candidaţii PDL Stoica şi Dincă la Uzina Popeci poze
Parcuri industriale și facilităţi fiscale pentru investitori
Ștefan Stoica, candidatul PDL la funcția de președinte al Consilului Județean Dolj, a declarat că administrația județului are obligația de a extinde Parcul Industrial din Craiova pentru a atrage investitorii la Craiova pentru a crea locuri de muncă bine plătite. “Este vital să susținem investitorii autohtoni pentru că domnul Constantin Popeci a demonstrat acest lucru la uzina Popeci Utilaj Greu și din acest motiv cred că este nevoie să depunem toate eforturile necesare să aducem utilitățile pe cele peste 200 de hectare deținute de Consiliul Județean Dolj, și asta cu fonduri europene, și pentru a construi hale pe care firmele de producție să le poată închiria. De asemenea, cred că în Craiova există un potențial enorm pentru construirea unui parc IT”, a spus Ștefan Stoica.
Mărinică Dincă, candidatul PDL la funcția de primar al Craiovei, a vorbit despre necesitatea găsirii unor soluții pentru ca tinerii craioveni să nu mai plece din oraș. “Uzina Popeci este unul dintre exemplele pozitive ale industriei craiovene. Au rămas însă extrem de puține. În momentul în care ai o afacere, la început este esenţial să te susţină autorităţile locale şi centrale. În acest sens, am propus pentru următorii patru ani scutirea de impozit pe teren şi pe clădiri pentru cei care investesc mai mult de 100.000 de euro în unităţi IT sau de producţie industrială şi care au minim 20 de angajaţi”, a spus Mărinică Dincă, viceprimarul precizând că pachetul de măsuri pe care îl propune pentru atragerea investitorilor în Craiova și susținerea celor care sunt deja aici mai prevede și reducerea cu încă cinci procente a impozitului pe teren și clădire pentru firmele și locuitorii Craiovei pentru anul 2013, după ce în 2012 au fost colectați mai mulți bani la bugetul local datorită acestei măsuri aprobate în Consiliul Local Craiova la iniţiative sa.