Motiv de deces pentru drumul expres. Berceanu: unele din terenurile de expropriat erau ale lui Solomon – video

pdl 022 Motiv de deces pentru drumul expres. Berceanu: unele din terenurile de expropriat erau ale lui Solomon   video poze

Fostul ministru al Transporturilor a aruncat bomba la finalul conferinţei de azi a PDL Dolj, când a povestit că unele din terenurile care ar fi trebuit expropriate pentru construcţia drumului expres Craiova-Piteşti aparţineau primarului Solomon.

Berceanu a ţinut să-şi precizeze poziţia cu privire la episodul renunţării la drumul expres Craiova – Piteşti, evocat recent de primarul Antonie Solomon,

“În primul rând aş vrea să vă uitaţi pe hartă şi să vedeţi că o autostradă Bucureşti – Calafat e o linie dreaptă, care trece printr-o câmpie şi care câmpie aparţine, ca terenuri, statului, aşa că nu prea e vorba de exproprieri. Drumul expres era pe lângă drumul actual, adică prin toate dealurile subcarpatice, iar toate terenurile aparţin unor particulari, unele dintre ele domnului Antonie Solomon. O să vă arate Mărinică (Mărinică Dincă, viceprimarul Craiovei şi candidatul PDL la primărie) şi hârtiile, ca să vedeţi că nu vorbim doar aşa. Costurile acestui drum expres erau cu un sfert mai mari decât ale unei autostrăzi”, a declarat Berceanu.

Ex-ministrul a criticat şi prestaţia lui Ludovic Orban în fruntea ministerului, acuzându-l că a plătit studii de fezabilitate la preţ umflat, fără a avea nici o intenţie de a construi drumurile respective.

“Ca să vedeţi cât credeau în aceste proiecte, puteţi să consultaţi bugetul întocmit de liberali la finalul anului 2008 pentru 2009, unde sumele prevăzute pentru aceste drumuri expres erau zero. Unii au făcut studii ca să vină liberalii şi să se laude în campanie, alţii au cumpărat repede terenuri ca să fie expropriaţi şi de-atunci de-atunci, vulpea în papuci, ursul în nădragi umblă după fragi, le pare rău că nu s-a mai făcut drumul expre”, a mai spus Berceanu.

Contactat telefonic, primarul Antonie Solomon şi-a controlat cu greu reacţia la auzul spuselor lui Berceanu, refuzând să comenteze pe larg subiectul.

“Nu vreau să comentez ce spune Berceanu, sunt în postul Paştelui şi nu mă interesează ce spune. Să ştie şi el şi restul lumii: Solomon are teren decât la Leamna şi la Cârna, la părinţi”, a spus Solomon.