Mofleniul în şedinţă

mofleni Mofleniul în şedinţă  poze

Autorităţile judeţene şi primăria municipiului Craiova au demarat discuţiile cu privire la strămutarea depozitului ecologic de la Mofleni de care depinde dealtfel soarta masterplanului judeţean de deşeuri. Potrivit prefectului Eugen Georgescu, edilii au la dipoziţie o lună pentru a rezolva ecuaţia deşeurilor. În acest timp, spune prefectul Georgescu, ar trbeui găsită şi noua locaţie pentru un depozit ecologic care să primească deşeurile din întregul judeţ, dar şi refăcut studiul de fezabilitate întocmit pentru implementarea masterplanului judeţean de deşeuri. “Astăzi am avutprima şedinţă în trei, cu cei dela primărie şi cei de la consiliul judeţean în care s-a discutat despre masterplanul judeţean de deşeuri. Am identificatmai multe probleme la studiul de fezabilitate actual şi rămâne ca personalul tehnic din cadrul instituţiilor să găsească soluţii pentru fiecare în parte în cel mai scurt timp”, a declarat Georgescu.

Prefectul spune că principala problemă o reprezintă găsirea unui nou amplasament pentru un depozit ecologic în condiţiile în care atât primăria Craiova cât şi CJ Dolj susţin închiderea depozitului de la Mofleni. “Eu înţeleg poziţia primăriei Craiova, acceptată în final şi de cei de la CJ cu privire la strămutarea gropii de la Mofleni. Amplasamentul acela a fost aprobat într-o perioadă în care nimeni nu a prevăzut cum se va dezvolta oraşul în zece ani. Acum a ajuns gard în gard cu parcul Tineretului, ceea ce înseamnă că spaţiul respectiv numai parc nu e. Ori, fără includerea parcului Tineretului în spaţiile verzi ale Craiovei, oraşul nu mai îndeplineşte normele europene privind suprafaţa minimă de zonă vcerde pe cap de locuitor”, mai spune Georgescu.

Dacă Mofleniul ar rămâne desemnat ca pol al gunoiului pentru întregul judeţ, spune prefectul, situaţia s-ar înrăutăţi atât pentru vizitatorii parcului, cât şi pentru locuitorii cartierului Mofleni, care se plâng deja de mirosul insuportabil.  “În masterplan mai sunt prevăzute alte 5 hectare de teren tot la Mofleni unde se va face uscarea aerobă a gunoiului, ceea ce înseamnă că vor fi probleme şi mai mari decât acum cu mirosurile”, a mai spus prefectul. Acesta a mai precizat că reprezentanţii CJ Dolj şi cei ai primăriei Craiova analizează în aceste zile cinci sau şase locaţii pentru amplasarea unui nou depozit ecologic.