Mitropolitul Olteniei va sluji joi la Mănăstirea Brâncoveni din judeţul Olt

IPS Irineu Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei2 Mitropolitul Olteniei va sluji joi la Mănăstirea Brâncoveni din judeţul Olt poze

Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei va oficia slujba Sfintei Liturghii joi, 16 august, la Mănăstirea Brâncoveni din judeţul Olt, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. Evenimentul este prilejuit de sărbătoarea ocrotitorilor Episcopiei Slatinei, Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu împreună cu fiii săi Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache. În după amiaza zilei, de la ora 17.00, manifestările vor continua în sala de festivităţi a Primăriei oraşului Balş, cu o sesiune de comunicări despre viaţa şi jertfa Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu, urmată de un program artistic.
Mănăstirea Brâncoveni este situată la sud – vest de Slatina, în comuna Brâncoveni, fiind atestată documentar pentru prima dată în secolul XVI. Mănăstirea de maici poartă hramul “Adormirea Maicii Domnului”, fiind ctitorită de Constantin Brâncoveanu.