Mitriţă vrea reducerea TVA la Apă: “E un produs lăsat de la Dumnezeu!”

costel mitrita Mitriţă vrea reducerea TVA la Apă: E un produs lăsat de la Dumnezeu! poze

Şeful CAO, Constantin Mitriţă, crede că a găsit ac de cojocul facturilor la apă şi propune reducerea TVA la doar 5 la sutăpe modelul promovat deja de Guvern în cazul produselor de panificaţie. 

Directorul Companiei de Apă Oltenia şi-a prezentat inovaţia în materie de scăzut factura către populaţie chiar de Ziua Internaţională a Apei, în cadrul şedinţei Comitetului Bazinal Dunăre-Jiu care a avut loc ieri la sediul ABA Jiu, Mitriţă precizând că face un apel la susţinerea politicienilor pentru acest proiect.

aba jiu deca mitrita cao.jpg Mitriţă vrea reducerea TVA la Apă: E un produs lăsat de la Dumnezeu! poze

“Eu nu zic să fie TVA adus la zero neapărat, dar cu un 5%, pe un produs lăsat de la Dumnezeu, valoarea facturilor plătite de oameni ar scădea considerabil. Vreau să spun că, în acest caz, spre deosebire de scăderea TVA la alte pâine, de pildă, care nu se vede şi în buzunarul consumatorului, beneficiarul va plăti efectiv cam cu 20% mai puţin, ceea ce contează. Fac un apel, pe această cale, la media, la parlamentari şi la toţi aceia care ar putea contribui la elaborarea unui proiect în acest sens”, a spus Constantin Mitriţă.