Mitriţă: PNL Dolj nu stă într-un om. Filiala va ieşi întărită, dar avem nevoie de conducere nouă la judeţ!

 

După şocul dezertărilor la PSD de miercuri, liberalii doljeni au scos capul din tranşee, s-au numărat şi au văzut că au rămas destui pentru o răfuială care să clarifice situaţia din filială. 

Cei mai vocali sunt liberalii de la municipiu, organizaţie care a rămas deocamdată intactă, neafectată de plecările din lotul “Enea”, mai marii PNL Craiova solicitând acum capul lui Mihai Voicu, respectiv dizolvarea conducerii judeţene şi organizarea de alegeri pentru desemnarea unei noi echipe la vârful PNL Dolj.

Constantin Mitriţă spune că înnoirea conducerii de la judeţ este posibilă, chiar cu puţină vreme rămasă până la alegerile europarlamentare, cu o dispensă din partea conducerii centrale a PNL. “E nevoie de o nouă conducere la vîrful PNL Dolj. Pentru asta trebuie să organizăm cât mai repede alegeri . Există o prevedere statutară că nu se fac alegeri cu șase luni înainte de un scrutin electoral însă cred că dacă se vrea se poate obține o dispensă de la Biroul Politric Central pentru a organiza alegeri la Dolj. În cazul în care vor avea loc alegeri vă spun de pe acum că organizația municipală va avea un candidat la șefia PNL Dolj”, a declarat Mitriţă.

Acesta crede că demonstraţia de forţă de miercuri a PSD nu va avea efecte majore în performanţa electorală a PNL Dolj, chiar dacă lotul care a marjat spre social-deocraţi îl cuprinde pe ex-secretarul general al filialei, Cosmin Enea, plus trei consilieri judeţeni şi nu mai puţin de 12 primari. De altfel, Mitriţă, nici nu-i consideră pe cei 12 edili definitiv plecaţi din partid, având în vedere experienţele anterioare ale primarilor liberali din  judeţ.

“Este opțiunea personală a domnului Cosmin Enea și a celor trei consilieri județeni. Cei 12 primari care au fost prezenți la sediul PSD Dolj nu vor pleca din partid. Unii dintre ei au fost și prin sediul PDL și pe la UNPR, dar pînă la urmă tot de la PNL au candidat. Eu sunt convins că la europarlamentare cei 12 primari vor face campanie pentru PNL și nu pentru PSD. Eu spun că partidul o să iasă întărit după episodul de miercurea trecută. PNL nu stă într-un om, sau altul. PNL are electoratul său și acest electorat va ieși la vot la europarlamentare”, a mai spus Mitriță.