Miting bugetar la Craiova: Băsescu şi Boc ceruţi afară – video

m miting base dictator Miting bugetar la Craiova: Băsescu şi Boc ceruţi afară   video poze

Două mii de sindicalişti din sistemul bugetar au protestat azi la Teatru, cerând demisia Guvernului Boc şi declanşarea unui referndum pentru demiterea lui Traian Băsescu.  Mitingul a început la ora 11 pe esplanada din faţa Teatrului Naţional din Craiova şi, potrivit reprezentanţilor jandarmeriei, la el au participat aproximativ 2000 de persoane, toţi aparţinând sectorului bugetar.

m miting bugetari Miting bugetar la Craiova: Băsescu şi Boc ceruţi afară   video poze

Au protestat împotriva măsurilor de austeritate iniţiate de Guvern sindicalişti din învăţământ, din administraţia publică locală, precum şi din sistemul sanitar.

m miting rat Miting bugetar la Craiova: Băsescu şi Boc ceruţi afară   video poze

Sloganul zilei a fost “Jos Guvernul”, refrenul repetat în cor de toţi participanţii la miting, dar nici preşedintele Traian Băsescu nu a fost uitat, liderii de sindicat anunţând că au declanşat procedura de strângere de semnături pentru demiterea acestuia.

Băsescu a “beneficiat” şi de un banner special, cu inscripţia “Jos Băsescu Dictatorul, care a ciuruit poporul”.

m lungulescu rada ionescu Miting bugetar la Craiova: Băsescu şi Boc ceruţi afară   video poze

Mai marii sindicaliştilor din învăţământ au încropit proteste în versuri şi i-au îndemnat pe profesori să boicoteze în continuare probele Bacalaureatului, ţinând să atragă atenţia ministrului de resort că “a câştigat o bătălie, dar războiul nu s-a încheiat”. Participanţii la miting au făcut haz de Funeriu, amintind episodul de la conferinţa de presă de ieri în care acesta primea indicaţii în şoaptă în timpul unei conferinţe de presă de la unul de la secretarii de stat din Minister.