Mircea Năstase: Nu mai sunt nici consilier local şi nici membru al partidului ALDE pentru că nu am fost „acceptat” de aliatul partidului ALDE, PSD

nastasecupatariceanucraiova 1 Mircea Năstase:  Nu mai sunt nici consilier local şi nici membru al partidului ALDE pentru că nu am fost „acceptat” de aliatul partidului ALDE, PSD poze

Profesorul Mircea Năstase și-a confirmat printr-o postare pe facebook ieșirea din consiliul local și din ALDE, ieșire care pare mai degrabă forțată decât voluntară.

 

„Am intrat în politică târziu, abia la vârsta de 55 de ani, pentru că am considerat, ca majoritatea oamenilor de bun simţ, că nu sunt pregătit pentru acest domeniu şi este mai corect să-mi văd de profesia pentru care m-am instruit în studenţie.

Am fost atenţionat de familie şi prieteni, într-un cuvânt de cei care ţin la mine, să nu mă implic foarte tare pentru că voi fi dezamăgit!
Şi mare dreptate au avut!
Se pare că la nivel naţional nu contează rezultatele bune ale celor „de la ţară”(provincie) în faţa unor interese personale sau de grup….
Cum bine ştiţi, rezulatele alegerilor din 5 iunie pot fi interpretate din diverse sisteme de referinţă.
Personal consider că pentru un partid care, în Craiova, a plecat acum 8 luni de la zero, s-a realizat enorm! Un procent de 7,29% pe municipiu este foarte bun! Procentul luat de mine, în calitate de candidat la Primăria Craiovei (7,87%) este al doilea la nivel naţional pentru ALDE într-o reședință de județ.
Procentul obținut de organizaţia judeţeană este de 4,6%. De aceea nu am înţeles(eu fiind de 32 de ani în învăţământ) cum un „repetent” rămâne preşedinte şi un „premiant”(locul trei, după Vasilescu şi Badea) este nevoit să plece, retrăgându-i-se sprijinul politic?!
Dragilor, am acceptat pe perioada campaniei criticile tuturor celor care au făcut afirmaţia că „m-am vândut PSD-ului”, doar în speranţa că voi avea ocazia să demonstrez că nu este aşa. Acum a venit momentul. Nu mai sunt nici consilier local şi nici membru al partidului ALDE pentru că nu am fost „acceptat” de aliatul partidului ALDE, PSD.
Cunosc persoane din interiorul PSD pentru care am toată stima şi respectul, oameni deosebiţi – profesionişti. Nu am înţeles niciodată de ce au acceptat şi acceptă să fie conduşi de incompetenţi şi penali!
Acesta a fost motivul pentru care am intrat în politică – schimbarea clasei politice actuale şi revenirea la normalitate. Acum fiind „legitimat” de rezultatul din 5 iunie(obţinut exclusiv „pe persoană fizică”, nu cu sprijinul partidului!) pot afirma: NU SE DOREŞTE SCHIMBAREA! Spun asta pentru că „din interior” lucrurile se văd mult mai clar…..
Pe munca mea şi a unei mici părţi din partid se speră că se va merge la toamnă în Parlament. Nădăjduiesc ca măcar voi, prietenii virtuali şi/sau reali veţi cântări bine, mai ales că eu nu voi mai fi de azi în ALDE şi nu vă voi putea ajuta …
Sunt multe de spus, chiar şi reproşuri pentru mine însumi … dar mă opresc aici.
Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această perioadă, precum și celor care au avut încredere în mine şi mi-au dat girul votându-mă pe 5 iunie!
Dacă voi mai avea entuziasmul şi puterea spre o nouă construcţie o să vă anunţ şi o să vă invit să-mi fiţi din nou alături, dar până atunci……
Să aveţi zile liniştite!”, a scris, ieri, Mircea Năstase, fostul candidat la primărie și președinte al filialei municipale ALDE Craiova.