Mircea Geoană: Dacă nu înzdrăvenim economia și nu creăm locuri de muncă, nu vom putea scoate țara din sărăcie

geoana prio popa Mircea Geoană: Dacă nu înzdrăvenim economia și nu creăm locuri de muncă, nu vom putea scoate țara din sărăcie poze

“După 9 decembrie nu este vorba doar despre ce se întâmplă cu Geoană sau Zgonea, ci despre ce se întâmplă cu destinul acestei țări. Nouă milioane de români din cei 20 de milioane, câţi am mai rămas pe acest tărâm al nostru sfânt, trăiesc sub nivelul sărăciei, iar două milioane din cei patru milioane de salariaţi mari şi laţi câţi mai avem, deşi au salariu, nu ajung să se întreţină şi să îşi plătească factura la sfârşit de lună”, a declarat Mircea Geoană sâmbătă, 10 noiembrie 2012, la Segarcea cu ocazia lansării candidaturii pentru colegiul 5 Senat, Dolj.

 

“În sfârșit se mișcă lucrurile pe care le așteptam de ani de zile și care ne-au ținut în sărăcie și izolați de Europa și de restul lumii. Dacă nu înzdrăvenim economia și nu creăm locuri de muncă, nu vom putea scoate țara din sărăcie. Drumul expres între Craiova și Pitești, între Ford și Dacia, va ajuta la dezvoltarea unei zone industriale cruciale pentru Oltenia”, a subliniat Mircea Geoană.

 

“Avem o ţară mult prea săracă şi mult prea inegală şi trebuie să luptăm în primul rând cu sărăcia şi cu inegalitatea, iar cei care vă spun hai să dăm celor bogaţi că de la masa lor o să cadă şi pe masa săracului nu au dreptate. Hai să ajutăm de sus şi să dăm acces la şcoală celor tineri, o pensie mai bună celor bătrâni medicamente româneşti mai ieftine şi subvenţii pentru agricultură”, a adăugat Geoană.

 

“Cei de la PDL și-au batut joc de banii europeni timp de 4 ani de zile. 20 de miliarde de euro trebuiau să intre în România. Niște oameni care habar nu au să conducă o țară. Este mult prea multă hoție în România. S-a promis prea mult, s-a mințit prea mult și s-a furat prea mult”, a conchis Geoană făcând referire la fosta guvernare PDL.