Mircea Geoana a fost invitat sa participe la Conventia Partidului Democrat

prioteasa geoana calin ghencioiu Mircea Geoana a fost invitat sa participe la Conventia Partidului Democrat poze

Presedintele Comisiei pentru Politica Externa din cadrul Senatului Romaniei va efectua o vizita in Statele Unite ale Americii in perioada 4-7 septembrie 2012. Mircea Geoana a fost invitat sa participe la Conventia Partidului Democrat, ce are loc in perioada 4-7 septembrie la Charlotte, Carolina de Nord. Totodata, Mircea Geoana are programate si o serie de intrevederi la Washington.

In cadrul Conventiei, liderul American Barack Obama isi va lansa oficial candidatura pentru alegerile prezidentiale din SUA din toamna acestui an. La eveniment sunt asteptati sa sustina discursuri de sustinere personalitati precum John Kerry, Presedintele Comisiei pentru Relatii Externe, din cadrul Senatului SUA, Rahm Emmanuel, primul orasului Chicago, Nancy Pelossi, Minority Leader din Congres, Hary Reid, liderul majoritatii din Senat, precum si o serie de alte personalitati din Administratie si din Congres. De asemenea, fostul presedinte american, Bill Clinton, este asteptat sa aiba un mesaj de sustinere pentru candidatul democrat.

Totodata, Mircea Geoana va participa si la International Leaders’ Forum organizat de National Democratic Institute in marja Conventiei Democrate. Pe agenda discutiilor se afla teme legate de saracie si metode de prevenire si solutii de iesire, evolutii democratice la nivel mondial, dar si de rolul Statelor Unite in lume. Evenimentul va fi gazduit de Madeleine Albright, fost Secretar de Stat in cadrul Administratiei Clinton, si de Kenneth Wollack, presedinte NDI.

Cu aceasta ocazie, Presedintele Comisiei pentru Politica Externa din cadrul Senatului Romaniei va avea, la Washington, o serie de intrevederi cu membri ai Administratiei Obama si cu membri ai Congresului Statelor Unite pentru a discuta despre intarirea dimensiunii parlamentare, economice si stiintifice a Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA. Mai mult, el se va intalni si cu conducerea Institutului Aspen US, cu reprezentanti ai mass-mediei americane si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din SUA.