Mini-voluntari de grădiniţă. Piticii de la “Tudor Vladimirescu” au donat fructe şi legume

copii gradinita tudor vladimirescu Mini voluntari de grădiniţă. Piticii de la Tudor Vladimirescu au donat fructe şi legume poze

Grădiniţa „Tudor Vladimirescu” Craiova a deruulat o campanie de colectare de fructe, legume, şi produse din fructe şi legume la care au participat toţi copiii din instituţie, cu ajutoruul părinţilor.

Şi-au dat concursul grădinari de toate vârstele, începând cu grupa Puişorilor, condusa de Silvia Pătru şi Andreea Ştefan, până la cei  de 5-6 ani.
„Este o campanie naţională, încadrată în Strategia Naţională Comunitară, numită „Săptămâna Fructelor şi Legumelor Donate. Nu suntem singurii care se implică, dar suntem printre cei mai mici. Considerăm că este necesar să formăm la copii compasiunea şi spiritul de acţiune civică”, a explicat directoarea grădiniţei, Maria Dinu.

copii gradinita tudor vladimirescu 1 Mini voluntari de grădiniţă. Piticii de la Tudor Vladimirescu au donat fructe şi legume poze

Alimentele au fost predate de prichindei şi educatoare şcolii Gimnaziale Speciale “Sfântul Mina” luni, 19 noiembrie.

Potrivit coordonatoarei proiectului  OanaNicolae, acţiunile de acest gen vor continua: „Parteneriatul nostru este mai amplu. Avem acţiuni cu DGASPC, şi cu penitenciarul de minori. Chiar în această lună vom organiza o acţiune de strângere de carte, pentru cei de la penitenciar. E minunat că atât copiii, cât şi părinţii, sunt interesaţi şi ne dau concursul în astfel de activităţi. Munca efectuată de educatoarele voluntare este de asemenea de admirat: într-o primă fază, am anunţat campania de donaţii pe pagina noastră de Facebook, dar apoi colegele mele au trecut pe la fiecare clasă şi au explicat copiilor despre faptul că nu toţi copiii se bucură de avantajele de care se bucură ei. Au colectat bunurile aduse de părinţii implicaţi. Unii dintre aceştia din urmă ne-au ajutat şi la transpotarea ladiţelor cu fructe, legumelor şi conservelor”.