Mini – mită de la un şofer de moped, refuzată la Daneţi

UN OFIŢER DE POLIŢIE A REFUZAT MITA OFERITĂ DE UN DOLJEAN PENTRU A INTERVENI ÎNTR-O CAUZĂ PENALĂ


În urmă cu puţin timp un ofiţer de poliţie a refuzat 50 euro mită oferită de un doljean pentru ca poliţistul să nu îi înainteze dosarul penal întomcit pe numele său către unitatea de parchet competentă cu soluţionarea.

În fapt, la data de 8 noiembrie a.c., Ţ.CRISTIAN, 20 de ani, din comuna Daneţi, judeţul Dolj a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere. La data săvârşirii infracţiunii cel în cauză a data de înţeles ofiţerului care efectua cercetările că ar fi dispus să ofere o sumă de bani pentru nu i se întocmi dosar penal în conformitate cu prevederile legale.
Ofiţerul a raportat pe cale ierarhică conducerii inspectoratului, fiind astfel informaţi ofiţerii DGA – Serviciul Anticorupţie Dolj care sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au făcut demersurile necesare organizării flagrantului.
Astăzi, în jurul orei 13.30, lucrători din cadrul DGA- Serviciul Anticorupţie Dolj l-au prins în flagrant pe Ţ.CRISTIAN în timp ce oferea subinspectorului de poliţie Gheonea Bogdan, din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 12 Daneţi, suma de 50 euro pentru a nu promova dosarul unităţii de parchet competente.
Ţ.CRISTIAN a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea luării unei măsuri preventive, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.