Mii de craioveni în stradă de Ziua Națională

1 dec 2015 7 Mii de craioveni în stradă de Ziua Națională poze

Mii de craioveni au participat la manifestările organizate de autorități pentru a celebra Ziua Națională a României, 1 decembrie 2015 fiind una din rarele ocazii în care publicul a depășit numărul politicienilor prezenți la ceremonie.

Vremea neobișnuit de călduroasă pentru această perioadă a adus în centrul Craiovei un număr impresionant de craioveni de 1 decembrie.

1 dec 2015 21 Mii de craioveni în stradă de Ziua Națională poze

Manifestările dedicate Zilei Naționale au avut loc în Piața AI Cuza, în fața sediului primăriei Craiova, printre oficialitățile care au rostit alocuțiuni în fața numerosului public fiind prefectul de Dolj, Sorin Răducan, președintele CJ Dolj, IOn Prioteasa, și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Ziua Nationala 1 Mii de craioveni în stradă de Ziua Națională poze

Reprezentanții administrației locale și județene, precum și delegațiile partidelor politice au depus coroane de flori la statuia lui AI Cuza, ceremonia încheindu-se cu parada militară la care au luat parte soldați din garnizoana Craiova, cu tehnica militară din dotare și reprezentanți ai structurilor MAI.

1 dec 2015 30 Mii de craioveni în stradă de Ziua Națională poze

După desfășurarea ceremonialului mitlitar-religios, craiovenii au încins hora în stradă pe muzica artiștilor ansamblului Maria Tănase.

1 dec 2015 106 Mii de craioveni în stradă de Ziua Națională poze