Mihai Firică a lansat “Dinastia ticăloşilor” – video

m mihai firica Mihai Firică a lansat Dinastia ticăloşilor   video poze

Jurnalistul craiovean Mihai Firică şi-a lansat astăzi, în penultima zi a târgului de carte “Gaudeamus”, volumul “Dinastia Ticăloşilor”, o carte “scandalos de sinceră”, după cum spune autorul. Volumul lansat la Gaudeamus cuprinde o culegere de editoriale scrise de Mihai Firică pe parcursul anilor 2008-2009. Orice asemănare a personajelor din carte cu cele care ne populează viaţa reală nu este absolut deloc întâmplătoare, autorul provocându-şi cititorii să descopere “dinastia necopţilor”, care ne conduce. “Dinastia Ticăloşilor” a fost editată de editura craioveană Aius, condusă de profesorul Nicolae Marinescu şi lansată în faţa unei numeroase asistenţe, în rândul căreia s-au regăsit scriitori, jurnalişti, polticieni sau simpli pasionaţi de lectură, degustători ai textelor lui Mihai Firică.

m firica marinescu Mihai Firică a lansat Dinastia ticăloşilor   video poze

“Am vrut să construiesc o carte, spun eu, scandalos de sinceră, pentru că textele sunt sincere. Se ascund în spatele acestor comentarii, luări de poziţie, multe lucruri pe care nu le-am putut exprima într-un limbaj mult mai dur şi nu mă gândesc doar la viaţa politică şi la personajele de la noi care o compun. În cartea aceasta vorbesc despre mass-media, despre economie, despre guvernare. Toate acele personaje pe care le veţi redescoperi din realitate, transpuse în Dinastia Ticăloşilor compun viaţa noastră. De aceea, cred că este extrem de important pentru un jurnalist să expună temele sale în discuţie.

De ce dinastie? Dacă vă uitaţi cu sinceritate în jur, veţi observa că se formează dinastii, iar speranţa noastră de viaţă mai bună este iluzorie din cauza acestor dinastii ale necopţilor. Poate ar fi trebuit să exprim mult mai dur decât în această carte dezamăgirea, dezgustul, deziluziile. Toate, repet, sunt sincere.

Dezgustul meu faţă de ceea ce se întâmplă în viaţa publică este unul întemeiat pe observaţia cotidiană. Acest oraş este plin de ologi, de ciungi, de oameni mutilaţi. Să vă uitaţi la feţe craiovenilor, ale celor care ne înconjoară şi să încercaţi să pătrundeţi dincolo de ele, să încercaţi să aflaţi ce se află în sufletele oamenilor. Eu încerc să îi înţeleg pe oameni şi detectez cu suferinţă un gol imens acolo unde ar trebui să găsesc mai multă înţelegere, mai multă iubire, mai multă cumpătare”, a declarat Mihai Firică la prezentarea cărţii sale.