Mihai Fifor: PENSIONARII – PROIECTE ŞI MĂSURI SOCIALE

fifor pensionari2 Mihai Fifor: PENSIONARII – PROIECTE ŞI MĂSURI SOCIALE poze

Am ȋnceput 2012 sub zodia schimbării. Am venit la guvernare, am repurtat o victorie importantă la locale şi am ȋnceput să reparăm inechităţile făcute de fosta putere.

Am dovedit că avem capacitatea şi pregătirea necesare pentru a schimba radical faţa României, acum avem nevoie de o nouă victorie pe 9 decembrie ȋn măsură să ne consolideze poziţiile, necesară pentru a da măsura competenţei şi forţei noastre. Vrem să căştigăm aceste alegeri pentru că ne aşteaptă un drum lung presărat cu multe obstacole. O vom face cu credinţa că avem de construit România puternică!
Am dat banii ȋnapoi bugetarilor şi pensionarilor şi vom continua să alocăm fonduri pentru a-i ajuta pe români. Pensionarii – segment social extrem de numeros – merită o soartă mai bună, merită o bătrâneţe liniştită şi demnă.

fifor pensionari 12 Mihai Fifor: PENSIONARII – PROIECTE ŞI MĂSURI SOCIALE poze
În vederea ȋmbunătăţirii condiţiilor de trai, dar şi pentru a adăuga ani reali la speranţa de viaţă a românilor, eu promovez un set de măsuri sociale, printre care:
-compensarea medicamentelor ȋn mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 RON;
-acordarea facilităţilor de călătorie gratuită ȋn procent de 100% pe toate mijloacele de transport auto, feroviar şi naval;
-ȋnfiinţarea magazinelor sociale de tip econonamt de către primari şi Consiliile Locale destinate persoanelor vârstnice;

-eliminarea contribuţiei de 5,5% din pensie pentru CAS indiferent de nivelul pensiei;
-reducerea TVA-ului pentru alimentele de bază cu 15%.

Sunt ȋncredinţat că voi putea implementa cu succes toate aceste măsuri care răspund nevoilor persoanelor vârstnice, bunicilor şi părinţilor noştri. De ȋndeplinirea acestor obiective, de rezolvarea acestor cereri depinde bunăstarea şi demnitatea pensionarilor. Un stat ȋn care cinstea şi respectul faţă de parinţii noştri, faţă de vârstnicii noştri se clatină, ameninţând tot mai mult să dinamiteze ordinea socială, este un stat care-şi pierde substanţa, care-şi vede rădăcinile ofilindu-se, care renunţă cu bună ştiinţă la identitatea şi sufletul său. Nu putem rămâne pasivi ȋn faţa acestei desfăşurari. Vrem să le redăm speranţa românilor, iar pentru acest deziderat, nici un sacrificiu nu poate fi prea mare.
Mihai Fifor,
candidatul USL ȋn Colegiul 2 Senat – Craiova