Miercuri, 13 septembrie 2017, Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj, organizeaza o serie de manifestari dedicate comemorarii victimelor Deportarii din 1942

romi 2 Miercuri, 13 septembrie 2017, Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj, organizeaza o serie de manifestari dedicate comemorarii victimelor Deportarii din 1942 poze

Miercuri, 13 septembrie 2017, Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj, organizeaza o serie de manifestari dedicate comemorarii victimelor Deportarii si de cinstire a memoriei eroilor, care au reusit prin actiuni pline de curaj sa salveze numeroase familii de cetateni romani de etnie roma, de la deportarea din Transnistria.

            La 13 septembrie 1942, numeroase familii de cetateni romani e etnie roma din judetul Dolj erau ridicate si deportate in Transnistria. Spre aducere aminte, pentru ca istoria sa nu mai repete atrocitati ale oamenilor impotriva oamenilor, sa aducem un pios omagiu celor care nu mai sunt.

 

Programul manifestarilor este urmatorul:

Ora 10:30 – Biserica Madona Dudu – slujba de pomenire a celor disparuti in cadrul fenomenului deportarii si Te Deum in onoarea memoriei eroilor PARNICA BADULESCU, MICLESCU VASILE – NETINAV si SERDARU NICOLAE.

 

Ora 13:00 – Sala Mare de Sedinte a Consiliului Judetean Dolj – Simpozionul Lacrimi tiganesti pe rugul deportarii – cu participarea reprezentantilor autoritatilor locale si judetene, Universitatii din Craiova si a altor institutii si ONG-uri, reprezentanti ai altor minoritati etnice.

 

Ora 17:00 – Muzeul de Arta – Concert Omagial al Operei Romane Craiova, in memoria victimelor deportarii.

 

            Va asteptam cu drag, multumindu-va anticipat pentru participare.

 

Romeo TIBERIADE

Presedinte Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj