Micul artist popular, pe urmele bunicilor, în Galeriile “Cromatic”

atelierul Micul artist popular pe urmele bunicilor2 Micul artist popular, pe urmele bunicilor, în Galeriile “Cromatic” poze 

Consiliul Judeţean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj şi masterande ale Facultății de Litere din cadrul Universităţii din Craiova: Corina Matei, Camelia Bănică, Irina Matei, organizează, în zilele de 27 și 28 februarie 2017,  ateliere de creaţie populară, în cadrul proiectului “Micul artist popular, pe urmele bunicilor”, alături de Centrul social multifuncțional “Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei.

Atelierele se vor desfășura în intervalul orar 13:30 – 14:30, în Galeriile “Cromatic”, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

atelier Micul artist popular pe urmele bunicilor 1 Micul artist popular, pe urmele bunicilor, în Galeriile “Cromatic” poze

“Vom veni în întâmpinarea primăverii prin confecționarea unui simbol al acestui frumos anotimp – mărțișorul, folosindu-ne de hârtie, ață și lipici, îndemânare și imaginație. În cea de-a doua întâlnire cu copiii vom aduce culoare prin realizarea unor flori din cartoane de ouă și a unor fluturi din hârtie”, au precizat voluntarele implicate în proiect, Corina Matei, Camelia Bănică și Irina Matei.

papusi din panusi Micul artist popular, pe urmele bunicilor, în Galeriile “Cromatic” poze

Proiectul “Micul artist popular, pe urmele bunicilor” a fost demarat în anul 2015 și a constat în derularea mai multor serii de ateliere în Galeriile “Cromatic” sau în școli din Craiova, care au mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului traditional. Aceștia au devenit la rândul lor meșteri iscusiți în transformarea scoarței de copac, frunzelor, pănușilor, boabelor de grâu sau porumb, a usturoiului, în simboluri ale artei tradiționale, păpuși din pănuși, animale din ograda bunicilor. De asemenea, au făcut cunoștință cu versul și cântecul popular și au legat prietenii minunate cu echipa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și cu voluntarii care s-au implicat în proiect: Corina Matei, Camelia Bănică, Irina Matei, Claudia Elena Constantin, Roxana Bobină, Narcis Trăistaru.