Micii fotbalişti craioveni (CSS Craiova, ACS Speranţa U Craiova), viitorii performari

Micii fotbalişti craioveni, categoria 2012,  au participat în perioada 1 februarie – 3 februarie 2019, la turneul Enjoy Sport’s Winter Cup, care s-a desfăşurat în Braşov. În cadrul întrecerii sportive, au participat un număr de 14 echipe, câştigătoarea fiind U Cluj. De menţionat că fotbaliştii craioveni, în cele trei meciuri disputate cu U Cluj, au obţinut o victorie, un egal dar şi o înfrângere.
Lotul de jucatorilor craioveni a fost format din următorii sportivi: Diaconu Vlad, Mihai Buzatu, Dennis Pituru, Rares Cocora, Alexandru Avram, Alexandru Tranca, Ianis Dumitra, Andrei Cojocaru, Filip Staicu, Raul Florescu, Eric Florescu, Edward Dragu, David Radoi şi singura fată din echipă, Teodora Ungureanu.
“A fost o competiţie în care, cele două echipe deplasate de către noi, CSS Craiova şi ACS Speranţa U Craiova s-au bucurat de un fotbal frumos şi au luat un prim contact cu ceea ce înseamnă publicul, tribuna fiind plină la fiecare meci de susţinători, steaguri, fulare şi cantece frumoase. Dupa cum aţi observat, nu am nominalizat  copiii pentru cele două echipe, pentru că aceştia trebuie să fie conştienţi că suntem un singur grup, care are acelaşi obiectiv: formarea şi disciplinarea lor ca oameni şi, de ce nu, ca viitori fotbalişti!
Ca o scurtă analiză a evoluţie lor la acest turneu, nu pot spune decât că mă bucură faptul că uşor, uşor reuşim să ne dezvoltăm, reuşim să înţelegem regulile jocului (să nu uităm că vorbim despre copii care anul acesta împlinesc 7 ani!) şi victoriile pe care le-am obţinut ne motiveaza şi mai mult. Cu toate că la această vârstă, rezultatul nu este important, însă este un reper pentru noi şi un lucru care îi ambiţionează pe copii, pentru că, până la urmă, VICTORIILE ADUC VICTORII”, a precizat antrenorul celor două echipe, profesor Robert Catana.
Teodora Ungureanu, prima fată legitimată la CSS Craiova
In cadrul grupei copiilor născuţi în anul 2012 face parte, în premieră, şi Teodora Ungureanu, prima fată legitimată de Clubul Sportiv Şcolar Craiova, la fotbal! Sportiva este o fată ambiţioasă,cu un spirit de învingător dus spre extrem, un exemplu de urmat de toti micii viitori fotbalişti. de menţionat că, în cadrul ultimului turneu , a marcat 19 goluri, cele mai multe din această competiţie sportivă.
“Trebuie să mulţumim domnului director Alin Staicu pentru susţinere, dar şi părinţilor care ne-au fost alături pe întreaga perioadă a turneului şi de la care cer răbdare, încredere în noi, antrenorii şi să îşi încurajeze necondiţionat copiii!
Planuri pentru 2019, este greu să ne facem, pentru că abia în 2029 aşteptăm ceva concret de la aceşti copii; doar să fim sănătoşi, ambiţioşi şi muncitori. In rest, vedem ce ne rezervă viitorul. Cu toate acestea, sunt convins că atât timp cât rămânem uniţi, ne aşteaptă lucruri măreţe împreună, deoarece avem parte de copii cu reale calităţi şi care, la un moment dat, o să facă pasul spre înalta performanţă”, a concluzionat antrenor profesor Robert Catană.
De menţionat că, cele două cluburi sportive oferă cursuri de fotbal gratuit copiilor.