Mesajul primarului Craiovei la începutul anului școlar

 

Dragi profesori, Dragi părinți, Dragi elevi și preșcolari

Anul acesta, toate cele 62 de școli și gradinițe cu personalitate juridică au obținut autorizație de funcționare, mai puțin trei structuri: gradinițele “Curcubeulcopilăriei”,  “Așchiuță” și cea din Cernele, care sunt în curs de obținere a autorizației, după ce s-a făcut racordarea la rețeaua de apă a orașului și s-au început reparațiile. Din păcate, durata de timpa organizării licitației pentru reabilitarea unităților de învățământ s-a prelungit până la începutul lunii septembrie și, din cauze obiective, lucrările vor continua până la sfârșitul anului 2013, dar se vor executa în week-end, pentru a nu perturba procesul educational.

Vestea bună este că există finanțare pentru reparații, iar pentru reabilitare termică, orașul nostru a fost selectat într-un program al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, care prevede că unitățile de învățământ vor beneficia de resurse ce urmează să fie recuperate din scăderea facturilor la utilități.
Folosesc acset prilej pentru a transmite elevilor că este necesar să învețe bine, pentru a ajunge în viață acolo unde își doresc ei și părinții lor și să asigur cadrele didactice de imensul repect pe care li-l port și de toată disponibilitatea mea pentru colaborare. În același timp, vreau să transmit și părinților toate gândurile mele bune și să fie mândri de copiii lor, așa cum, la rândul meu și eu sunt mândră de copilul meu care, anul acesta, pășește pentru prima oară într-o grădiniță.

Un an școlar plin de succese și împliniri să avem toți cei implicați!