Mesajul primarul Municipiului Craiova, Mihail genoiu, cu ocazia Zilei Armatei

Ziua Armatei Romaniei 2 Mesajul primarul Municipiului Craiova, Mihail genoiu, cu ocazia Zilei Armatei poze

Mesajul primarul Municipiului Craiova, Mihail genoiu, cu ocazia Zilei Armatei:

Suntem onorați să fim astăzi alături de dumneavoastră, într-o zi de importanță majoră pentru toţi cei care poartă uniforma armatei României. Sunteți sărbătoriţii națiunii, iar noi, ceilalţi, celebrăm militarii și instituţia care ne apără graniţele şi care onorează, cu cinste și profesionalism, angajamentele ţării noastre în teatrele de operaţiuni externe.     

          Ziua de 25 octombrie a fost aleasă pentru a marca un moment simbolic în istoria poporului român, si anume – eliberarea de către Armata Regală Română a ultimelor localităţi din Transilvania aflate sub ocupaţie străină, la data de 25 octombrie 1944.

Ziua Armatei ne trimite cu gândul si la Războiul de Independență din 1877 sau la Primul Razboi Mondial, dar este și ziua în care ne plecăm și păstrăm un moment de reculegere în memoria celor peste 800.000 de militari romani care au căzut la datorie sau au fost răniți în cel de-al Doilea Război Mondial. Apărătoare dintotdeauna a intereselor națiunii, Armata este instituția care se bucură de prețuirea și respectul tuturor românilor.

Pentru militarii din Craiova, Ziua Armatei are o semnificație aparte, datorită rolului major pe care îl ocupă în prezent orașul nostru pe harta apărării internationale, prin implicarea militarilor în importante misiuni NATO, alături de contingentul polonez. Iar prin prezența noastră aici dorim să vă asigurăm de prețuirea noastră pentru excelenta colaborare dintre Primăria Craiova și Brigada Multinațională Sud Est Craiova, dar și să vă transmitem sincera admirație pentru profesionalismul demonstrat de fiecare dată și deschiderea către comunitate. Suntem recunoscători jertfei ostașilor trecuți în neființă și ne înclinăm în fața dumneavoastră, veteranii de război și cadrele militare în rezervă.

Iar militarilor ce slujesc acum Armata Română, vă dorim să aveți parte doar de misiuni duse cu succes la îndeplinire. La mulți ani, de Ziua Armatei! La mulți ani, dragi soldați români!”