Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul „Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății”

prioteasa deca Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul „Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății” poze

„Ziua de 22 Decembrie are o semnificaţie aparte pentru poporul nostru, fiind un moment al cărui ecou simbolizează atât renaşterea democraţiei şi însuşirea unui nou sistem de valori sociale, cât şi negarea unui model de societate care nu se mai potrivea cu năzuințele românilor.
După 23 ani de la victoria Revoluţiei Anticomuniste, România a parcurs o serie de etape deosebit de importante în evoluţia sa şi a cunoscut transformări majore în afirmarea drepturilor fundamentale ale omului și consolidarea statului de drept, în acord cu principiile comunității europene.
Evenimentul la care suntem prezenţi astăzi are menirea de a exprima omagiul şi întreaga noastră recunoştinţă faţă de jertfa eroilor Revoluţiei, demonstrând astfel că suntem capabili să conferim finalitate idealurilor pentru care, în decembrie 1989, s-a ieșit în stradă.
Într-un spirit de solidaritate naţională, craiovenii s-au alăturat mişcării de revoltă care a cuprins întreaga ţară: Timişoara, Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Arad sau Braşov.
În urmă cu un an, la iniţiativa parlamentarilor doljeni municipiul Craiova a fost declarat „oraş martir al Revoluţiei române”, recunoscându-se astfel sacrificiul de sânge al oamenilor care au murit în timpul revoltei din iarna lui 1989.
Reușitele înregistrate în perioada anilor care au urmat Revoluției – culminând cu aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană – reprezintă un succes al numeroaselor eforturi depuse de-a lungul acestor ultimi 23 ani, dar şi o confirmare a dezideratelor cerute în stradă de o întreagă națiune.
În calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj permiteți-mi să-mi exprim compasiunea şi ataşamentul faţă de familiile eroilor Revoluţiei şi să vă adresez tuturor cele mai sincere urări de sănătate, prosperitate, Crăciun fericit şi un An Nou care să vă aducă numai bucurii şi împliniri”.