Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

 

Ziua Veteranilor de Razboi 8 Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa,  cu prilejul Zilei Veteranilor de Război poze

„Sunt onorat să mă aflu alături de dumneavoastră și să vă pot transmite salutul atent al Consiliului Județean Dolj astăzi, la un eveniment care ne oferă prilejul de a exprima respectul și profunda apreciere pentru cei care au avut puterea, înțelepciunea și curajul de a pune viitorul patriei mai presus de propriul destin.

Ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri și trebuie să reflectăm mai mult decât oricând asupra parcursului nostru istoric, parcurs care a făcut ca, într-un interval de doar câteva decenii, dezideratele seculare ale națiunii să se înfăptuiască, apoi să trebuiască a fi apărate, totul prin abnegația, prin dârzenia, prin sacrificiile militarilor.

Titlul de veteran de război s-a născut din gratitudine pentru cei care ne-au dobândit independența, s-a perpetuat pentru a-i onora pe cei care au împlinit întregirea neamului, iar astăzi vă omagiază pe dumneavoastră, cei care, în al Doilea Război Mondial, ați luptat pentru a păstra intacte aceste valori sacre.

Stimați veterani, sunteți legătura noastră cea mai prețioasă cu un capitol crucial, glorios din trecutul acestui popor, cu un filon al identității naționale. Sunteți, totodată, un exemplu de fermitate, devotament și înaltă ținută morală, la care se pot raporta și din care pot învăța generațiile actuale și cele viitoare.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, vă asigur de recunoștința și considerația noastră deplină pentru tot ceea ce ați realizat sub culorile drapelului național și vă rog să primiți sincere gânduri de sănătate, liniște sufletească și bucurii alese, alături de cei dragi.“

 

BIROUL DE PRESĂ