Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Naționale a României

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa,
cu prilejul Zilei Naționale a României

„Evocăm astăzi, într-un moment de solemnă sărbătoare, cea mai înălțătoare filă din trecutul nostru, în care stă înscrisă realizarea visului secular de unitate a tuturor românilor în interiorul acelorași granițe, un act de voință care avea să contureze pentru totdeauna viitorul acestei țări, ca stat indivizibil, liber și puternic.

1 Decembrie proiectează peste timp o lecție esențială pentru generațiile prezentului, vorbindu-ne de fiecare dată despre curaj și fermitate, despre maturitate politică și abilitate diplomatică, despre patriotism autentic și devotament dus până la sacrificiu – repere majore care ne-au purtat până la ceasul împlinirii naționale.

«Dacă România astăzi e întregită, dacă unitatea neamului e înfăptuită, o datorăm armatei române», se amintea în Adunarea Deputaților, la un an de la Marea Unire. Omagiul nostru se îndreaptă către toți eroii care și-au pus viețile în slujba acestui deziderat, către veteranii de război care au luptat pentru a apăra și a păstra această reușită capitală.

Din prețuire pentru opera predecesorilor, suntem datori să promovăm valorile prin care, ca națiune, putem merge mai departe pe drumul pe care ei ni l-au deschis; să celebrăm Unirea cultivând unitatea, în sensul solidarității între români, și să ne lăsăm în permanență ghidați de spiritul de înțelegere și de respectul reciproc.

Cu prilejul Zilei Naționale, permiteți-mi ca, în calitate de președinte al Consiliului Județean, să le adresez tuturor craiovenilor și doljenilor calde urări de sănătate, fericire, putere de muncă și succes în tot ceea ce își propun. La mulți ani!“

 

BIROUL DE PRESĂ