Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Armatei României

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa,
cu prilejul Zilei Armatei României

 

„În anul Centenarului Marii Uniri, ne reunim pentru a celebra, cu admirație și respect, instituția care, cu mult curaj și hotărâre, a purtat pe umerii săi povara înfăptuirii acestui vis secular al românilor, instituția care poartă de atunci laurii celei mai înălțătoare realizări a națiunii noastre.

Cucerite cu greu, prin lupta și jertfa ostașilor, independența, unitatea și integritatea teritorială sunt valori sacre, care se cer necontenit apărate – o misiune crucială, pe care, cu devotament, Armata o împlinește și în prezent, așa cum o făcea și în urmă cu 74 de ani, în ofensiva decisivă pentru eliberarea teritoriului românesc.

Ceremonia de astăzi reprezintă un bun prilej de a ne arăta recunoștința pentru toți eroii, numiți și nenumiți, care în vremurile de mare încercare și-au așezat destinele pe altarul idealului național, de a ne exprima considerația pentru veteranii de război care și-au pus viețile în slujba patriei, insuflând generațiilor care i-au succedat simțul datoriei și al iubirii de țară.

Stimați militari, eforturile dumneavoastră onorează pe deplin memoria înaintașilor. Acum, când acționați departe de casă sau chiar aici, în Craiova, alături de camarazi din state partenere, garantând securitatea Alianței Nord-Atlantice, demonstrați rolul important pe care l-ați dobândit pentru România, pe plan internațional, și fermitatea cu care îl îndepliniți.

Cu ocazia Zilei Armatei României, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog să primiți sincerele noastre felicitări și expresia întregii aprecieri, alături de cele mai bune gânduri de sănătate și mult succes, pentru a duce la bun sfârșit toate misiunile încredințate. La mulți ani!

 

BIROUL DE PRESĂ