Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul Zilei Naționale a României

 

 Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul Zilei Naționale a României poze

 

„Ziua Națională a României, sărbătorire a marelui act istoric de la 1918, este în egală măsură și celebrarea unei stări de spirit care s-a dovedit a fi mai puternică decât timpul, decât orice intimidări și ingerințe externe, decât războaiele și moartea.

Declarația de la Alba Iulia a făcut să se concretizeze un vis care căpătase pentru prima dată formă sub domnia lui Mihai-Voievod Viteazul. Dar sentimentul care a aprins dorința de unire era mai vechi de-atât și străbătuse veacurile, animând generație după generație și purtându-ne, ca neam, tot mai aproape de marea împlinire.

Marcat an de an, momentul 1 Decembrie ne vorbește, peste timp, despre faptul că esența unității și garanția dăinuirii ei stau în lucruri simple, precum toleranța și respectul reciproc, solidaritatea autentică și dragostea necondiționată între frații care împart același grai.

Este un mesaj pe care suntem datori să-l ascultăm și să-l perpetuăm, fiecare dintre noi, prin gesturi cotidiene care stau sub semnul valorilor adevărate. Doar astfel putem avea încrederea că și în viitor vom fi capabili, dincolo de orice false granițe care vor încerca să ne despartă, să ne dăm mâna în jurul unui proiect capital pentru țară.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, doresc să vă asigur de întreaga considerație și vă rog să primiți cele mai bune gânduri ale noastre, cu prilejul celebrării Zilei Naționale. La mulți ani, români! Dumnezeu să ocrotească România!“

 

BIROUL DE PRESĂ