Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul Zilei Imnului Național al României

  Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul Zilei Imnului Național al României poze

 

„Expresie a identității de stat, «Deșteaptă-te, române!» a purtat mesajul de unitate națională încă din zorii Revoluției de la 1848, atunci când a fost cântat pentru prima dată în Zăvoiul Vâlcii, constituindu-se într-unul dintre principalele elemente mobilizatoare în lupta pentru reîntregire.

Ziua Imnului reprezintă și un recurs la memorie, un îndemn pentru prezent și viitor de a nu uita niciodată trecutul, de a ne îndrepta mereu gândurile către toți eroii care, prin spirit de sacrificiu, curaj și devotament, au reușit să contureze România de astăzi.

«Deșteaptă-te, române!», creație a patrioților Anton Pann și Andrei Mureșan, are totodată și o puternică încărcătură simbolistică, rămânând, pe parcursul a peste un veac și jumătate, un apel la vigilență și acțiune, la fapte concrete puse în slujba idealului unei națiuni libere și demne.

În calitate de președinte al Consiliului Județean, sunt onorat să pot adresa tuturor craiovenilor și doljenilor sincerele mele urări de sănătate și fericire, invitându-i să cinstească Imnul Național al României și, prin el, unele dintre cele mai strălucite pagini de glorie ale istoriei.“

 

BIROUL DE PRESĂ