Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul Zilei Drapelului Național

 

DSC 0484 Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile,  cu prilejul Zilei Drapelului Național poze

„Celebrăm astăzi unul dintre simbolurile naționale și rememorăm astfel toate momentele esențiale de pe parcursul care ne-a condus către România prezentului, toate capitolele cruciale ale istoriei noastre, scrise sub stindardul tricolor.

Consfințit la 26 iunie 1848, prin chiar primul act emis de Guvernul provizoriu al Țării Românești, Drapelul a fost purtat cu eroism în marile episoade ale trecutului, însuflețind rând pe rând Unirea din 1859, lupta pentru câștigarea Independenței de Stat și cea pentru reîntregirea țării, de la 1 decembrie 1918, sau Revoluția din 1989.

Manifestare cu o încărcătură și o semnificație aparte, evenimentul de astăzi ne amintește de sacrificiile făuritorilor unei Românii puternice, care și-a conturat traiectoria europeană și s-a impus drept un partener strategic al celei mai puternice alianțe militare – Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, sunt onorat să pot adresa, cu prilejul Zilei Drapelului Național, alesele noastre gânduri de prețuire și respect, alături de  calde urări de sănătate și un sincer «La muți ani!» tuturor craiovenilor și doljenilor.“

 

BIROUL DE PRESĂ