Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul ceremoniei dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile,

cu prilejul ceremoniei dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

„Se împlinesc 162 de ani de când era așezată prima piatră la temelia României moderne. Cu abilitate și diplomație, dar și cu fermitate, națiunea noastră își spunea cuvântul pe scena politică internațională și, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și al Țării Românești, găsea răspunsul pentru un vis și o necesitate ce dăinuiau de secole.

Însă înainte de a deveni fapt împlinit și a ajunge să-și primească recunoașterea marilor puteri ale momentului, Unirea Principatelor a avut de trecut proba consensului pe plan intern. Iar aceasta a străbătut timpul ca un exemplu mereu actual despre puterea concilierii și despre maturitate în înțelegerea unor interese care se situau mai presus de orice orgolii personale, de orice ambiții de grup.

Sunt, în mod special, câteva cuvinte ale însuși marelui Alexandru Ioan Cuza la care ar trebui, poate, să ne raportăm mai des în vremuri în care sunt aruncate în spațiul public teme tot mai virulente care tind să ne scindeze: «Numai pacea dintre noi, numai iubirea dintre fiii aceleiași țări și nații, numai o deplină armonie între clasele societății poate să ne întărească.»

Cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog să primiți expresia deplinei noastre considerații, alături de cele mai calde urări de sănătate și succes în tot ceea ce vă propuneți în noul an. “

 

BIROUL DE PRESĂ