Mesajul președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul „Zilelor Mihai Viteazul”

oficiali Mesajul președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul „Zilelor Mihai Viteazul” poze

„Sunt onorat să particip astăzi la această importantă manifestare dedicată primului întregitor de neam – Mihai Viteazul și să vă transmit salutul Consiliului Județean Dolj și al meu personal.
Mă bucur că această inițiativă de a evoca figura marcantă a marelui domnitor, care sunt convins că se va transforma într-o tradiție ce se va întinde pe mulți ani de acum încolo, oferă posibilitatea de a aminti faptele de vitejie a celui mai important fiu al Olteniei, Domnitorul Mihai Viteazul, și, în acest fel, să facem Craiova și mai cunoscută.
Nu trebuie să uităm că ceea ce a înfăptuit Voievodul Mihai, prin Unirea celor trei țări române, a constituit fundamentul apariţiei conştiinţei naţionale, ideile unioniste preluate de generaţia paşoptistă în secolul XIX fiind puse în operă o dată în 1859 și mai apoi în 1918.
Consiliul Județean Dolj subscrie în totalitate demersului ca municipiul Craiova să intre în competiția pentru a obține titlul de «Capitală Culturală Europeană» și, prin toate instituțiile din subordinea consiliului județean, vom sprijini pentru această inițiativă”.

BIROUL DE PRESĂ