Mesajul prefectului de Dolj, Sorin Răducan, la Zilele Mihai Viteazul

Zilele Mihai Viteazul 1 Mesajul prefectului de Dolj, Sorin Răducan, la Zilele Mihai Viteazul poze

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat sâmbătă, 16 mai 2015, manifestările dedicate celei de-a treia ediţii a Zilelor Mihai Viteazul.

Cu acest prilej a transmis următorul mesaj:

 

“Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu alături de dumneavoastră la cea de-a treia ediţie a Zilelor Mihai Viteazul, un eveniment inedit care s-a născut aici, în inima Olteniei, la iniţiativa doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu.

Zilele “Mihai Viteazul” reprezintă un bun prilej de cinstire a personalităţii marcante şi a faptelor de vitejie a celui ce a fost stolnic domnesc şi ban al Craiovei.Zilele “Mihai Viteazul” reprezintă un bun prilej de cinstire a personalităţii marcante şi a faptelor de vitejie a celui ce a fost stolnic domnesc şi ban al Craiovei.

Conducător de facto al tuturor celor trei ţări care formează România de astăzi: Ţara Românească, Transilvania şi Moldova, Mihai Viteazul a fost cel dintâi unificator al celor trei Principate româneşti şi devenit astfel – pentru generaţiile care i-au urmat – un simbol al luptei pentru independenţă şi unitate. Aşadar trebuie să fim mândri că ideea Marei Uniri, a plecat de aici, din cetatea Băniei.

În timpul domniei lui Mihai Viteazul, oraşul nostru a cunoscut o puternică înflorire, izvoare contemporane prezentând Craiova ca un important centru politic şi militar, şi putem afirma cu tărie că aceste caracteristici nu au rămas pierdute în istorie, ci ne reprezintă şi astăzi în ţară, în Europa, dar şi în întreaga lume.

Trebuie să ne dăm seama de valoarea noastră istorică şi spirituală, iar aceste zile dedicate celui ce a fost Ban al Craiovei, pe care oltenii îl iubeau pentru vrednicia şi dreptatea lui şi despre care bătrânii spuneau oftând “ Aşa domn să aibă ţara…” reprezintă un bun prilej pentru craioveni de a se bucura de cultură, istorie şi cunoaştere.

În final, doresc să o felicit pe doamna primar Lia Olguţa Vasilescu pentru iniţiativa de a organiza acest eveniment reprezentativ pentru  Craiova şi să transmit tuturor craiovenilor urări de sănătate şi împliniri atât în plan profesional cât şi personal!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biroul de presă,

Instituţia Prefectului Judeţul Dolj