Mesajul de felicitare adresat de premierul Ludovic Orban după votul de învestire a noii echipe a Comisiei Europene, condusă de doamna Ursula von der Leyen

 

 

 

“Majoritatea largă cu care a fost învestită noua Comisie Europeană, condusă de doamna Ursula von der Leyen, confirmă consistența programului prezentat în fața Parlamentului European și ne dă încredere în viitoarea sa colaborare cu aleșii cetățenilor europeni.

Salut abordarea noii Comisii, care pune accentpe transformările la nivelul societății europene, dar și în plan economic, un răspuns necesar, așteptat de cetățenii europeni.

Guvernul României, puternic atașat valorilor europene, susține obiectivele mandatului Comisiei Von der Leyen și reiterează întreaga disponibilitate de a colabora cu membrii Comisiei și cu toate instituțiile europene.

De asemenea, avem deplină încredere în capacitatea comisaruluidin partea României, doamna Adina Vălean, de a îndeplini responsabil și echidistant atribuțiile care-i revin în gestionarea transporturilor la nivel european.

Anul acesta, când Europa de Est marchează trei decenii de la căderea comunismului, România a dovedit, încă o dată, orientarea sa puternic pro-europeană, prin votul exprimat la alegerile pentru Parlamentul European și la recentele alegeri prezidențiale. Valorile fundamentale ale Uniunii Europene – statul de drept, democrația, libertatea, egalitatea, drepturile omului și demnitatea umană –sunt în continuare susținute, din toată inima, de către români.

Îi urăm succes doamnei Ursula von der Leyen și echipei sale! Totodată, apreciem activitatea domnului Jean-Claude Juncker și îi mulțumim pentru susținerea dovedită față de România în mandatul său.”

 

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al României