Mesajul adresat cu prilejul Zilei Eroilor de vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Oana Bică

 

Mesajul adresat cu prilejul Zilei Eroilor de

vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Oana Bică

„Astăzi, în zi de mare sărbătoare creștinească, se cuvine să înălțăm gândurile noastre de respect și de recunoștință către toți cei care și-au închinat viețile pentru împlinirea marilor visuri ale națiunii noastre, către toți cei care s-au jertfit pentru ca noi să putem trăi în libertate, unitate și demnitate.

Această zi trebuie să ne amintească mereu că drepturile de care ne bucurăm în prezent au fost dobândite cu mari sacrificii; că pentru ele s-a luptat și s-a murit cu arma în mână, pe fronturile de la Plevna și Rahova, de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din Basarabia și din Bucovina de Nord.

Și poate că emoția acestei ceremonii este mai intensă acum, în 2019, când omenirea comemorează opt decenii de la izbucnirea celei mai crunte conflagrații din istorie. Dar tot în 2019 România a celebrat 15 ani de apartenență la cel mai înalt for militar, Organizația Tratatului Nord-Atlantic, o alianță care astăzi este prezentă aici, la Craiova.

Faptul că suntem o națiune puternică, o națiune respectată în întreaga lume, un stat implicat în eforturile internaționale pentru asigurarea păcii și stabilității îl datorăm tot sacrificiilor pe care, de-a lungul veacurilor, le-au făcut cei care au înțeles că interesele țării trebuie așezate mai presus de orice.

Permiteți-mi ca, în numele meu și al întregii conduceri executive a Consiliului Județean Dolj, să exprim întreaga noastră considerație pentru veteranii de război și militarii activi, care duc mai departe această misiune de înaltă responsabilitate, alături de omagiul nostru profund pentru toți cei care au plătit tributul suprem, în slujba patriei. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii neamului!“

 

BIROUL DE PRESĂ