Mesajul adresat cu prilejul Zilei Eroilor de președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile

 15 3 Mesajul adresat cu prilejul Zilei Eroilor de  președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile poze

 

„Ceremonia de astăzi este despre recunoștință și rememorare, dar și despre raportare la valori care, în prezent, sunt deseori percepute ca firești, trecându-se poate cu vederea cât de mare a fost prețul cu care au fost dobândite, dar și cât de ușor pot fi ele pierdute.

Conjunctura dificilă pe care o traversăm ne-a reamintit însă cât de dureros este atunci când drepturi și libertăți devenite obișnuință ne sunt limitate. Înțelegem, așadar, mai bine faptul că, înainte de a fi primite de generațiile actuale, a trebuit să fie cucerite de către cele trecute.

Apreciem mai mult sacrificiul celor pe care îi comemorăm acum: eroi care și-au dat viața pentru idealuri naționale, precum cel de întregire a țării, dar și pentru drepturi și libertăți esențiale în plan individual. Iar unitatea și autodeterminarea sunt la fel de prețioase ca libertatea gândirii și a opiniilor, libertatea de exprimare, dreptul la informație și la cultură, la ocrotirea sănătății și la un mediu sănătos.

Onorăm astăzi memoria tuturor celor care au luptat și au murit pentru fiecare dintre acestea, dar putem să o onorăm și zi de zi, acționând prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție ca garanți ai acestor drepturi și libertăți, ca garanți ai perpetuării acestor valori. Dumnezeu să îi odihnească în pace!“

 

BIROUL DE PRESĂ