Mensa România organizează în data de 24 martie, la Craiova, o sesiune de testare IQ, la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică

ace Mensa România organizează în data de 24 martie, la Craiova, o sesiune de testare IQ, la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică poze

Mensa România organizează în data de 24 martie, la Craiova, o sesiune de testare IQ, la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică – Aula Constantin Belea, începând cu ora 11:00.

 

Craiovenii sunt invitați să-și valideze inteligența printr-un test standardizat, administrat de un proctor acreditat Mensa, cu rezultat recunoscut internațional.

Candidații vor avea la dispozitie 20 de minute pentru a răspunde unui set de 45 de întrebări. Pentru copii (11-16 ani), Mensa folosește o variantă simplificată a testului, cu doar 25 de întrebări și timp total de răspuns de 15 minute.

Testele sunt calibrate pentru determinarea coeficientului de inteligență rațională, iar întrebările sunt de tip “culture fair”, bazate exclusiv pe imagini.

Înscrierea se face online pe https://mensaromania.ro/testare-mensa-in-craiova/, până în data de 22 martie.

Cei care obțin un rezultat ce îi plasează printre cele mai inteligente 2% persoane din total populație vor primi invitația de a se înscrie în Mensa România.

Mensa – The High IQ Society este organizația oamenilor cu coeficient înalt de inteligență. Unicul criteriu de admitere este promovarea testului standardizat.

Mensa România, fondată în 1991, este afiliată Mensa International cu statut de Full National Mensa și are peste 800 de membri. Dintre aceștia, aproximativ 13% constituie comunitatea Gifted Youth (membri cu vârste sub 18 ani).