Membrii Sindicatului Unimedical Craiova, la miting, în Piața Victoriei

Membrii Sindicatului Unimedical Craiova, sindicat afiliat la Federatia Hipocrat din Romania din cadrul CNS Cartel-Alfa, vor participa miercuri 07.10.2014, intre orele 11.00-13.00 la un miting de protest in Piata Victoriei.

7 octombrie este o zi simbolică, în care lucrătorii din întreaga lume marchează „Ziua Internaţională a Muncii Decente” organizând evenimente prin care solicită drepturi sindicale şi locuri de muncă decente.

Revendicarea principală este modificarea de urgenţă a Legii dialogului social (L62/2011), cel puţin în punctele cerute de organizaţiile sindicale ca prioritare pentru deblocarea negocierilor colective şi apărarea drepturilor salariaţilor:

1) modificarea reprezentativităţii şi a modului de aplicare universală a CCM;

(2) introducerea CCMUNN până la dezvoltarea CCM sectoriale;

(3) dreptul la conflict de muncă;

(4) cresterea salariilor pentru lucratorii din sistemul bugetar si modificarea grilelor de salarizare;

Extrem de importantă pentru sindicaliştii care vor manifesta mâine în Piaţa Victoriei este salarizarea în sistemul bugetar (sănătate, educaţie, administraţie, etc), care este menţinută la un nivel extrem de scăzut (sub nivelul din 2010), la limita sau sub limita sărăciei. Acest nivel de salarizare şi condiţiile de muncă conduc la plecarea masiva a personalului, punând presiune suplimentară asupra celor rămaşi, care trebuie, în plus, să acopere munca celor plecaţi din sistem.

 

.

 

 

BIROUL OPERATIV