Melinescu: Craiova are toate şansele de a deveni Capitală Culturală Europeană a anului 2021

pasarinmelinescucantar Melinescu: Craiova are toate şansele de a deveni Capitală Culturală Europeană a anului 2021 poze

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, a fost gazda unui eveniment deosebit: lansarea volumului „O viziune despre televiziune”, autor Nicolae Melinescu, ce reflectă experienţa sa de profesionist cu o carieră de aproape 40 de ani în mass-media. Profitând de sosirea la Craiova, Nicolae Melinescu a precizat şi susţinut că municipiul Craiova ţinteşte şi are toate şansele de a deveni Capitală Culturală Europeană a anului 2021.

nicolae melinescu Melinescu: Craiova are toate şansele de a deveni Capitală Culturală Europeană a anului 2021 poze
Totodată a explicat de ce Craiova este locul unor mari trăiri culturale, un pol de interes naţional datorat unor manifestări de anvergură organizate la nivelul municipiului şi cum se poate mândri cu Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, un adevărat ambasador al culturii româneşti, actorii din Bănie etalându-şi remarcabilul talent pe aproape toate marile scene ale lumii, cu Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, numărându-se printre cele mai bine cotate şi dotate instituţii de cultură din ţară, cu Filarmonica Oltenia, Teatrul Liric “Elena Teodorini”, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Colibri”, Ansamblul de Cântece şi Dansuri Populare “Maria Tănase” ş.a. La toate acestea adăugându-se foarte multe evenimente culturale, un Festival Shakespeare foarte apreciat în ţară şi peste hotare şi mai nou, un Festival Medieval care s-a bucurat de un real succes.

melinescucantarbiblioteca Melinescu: Craiova are toate şansele de a deveni Capitală Culturală Europeană a anului 2021 poze
Despre volumul lansat, Nicolae Melinescu a declarat: „Lucrarea poate fi un instrument practic de lucru pentru cei care studiază jurnalismul de televiziune sau se află la începutul unei cariere în acest domeniu, dar şi celor care analizează şi vor să pătrundă mecanismele editoriale ale acestui important mijloc de comunicare în masă”.
Din prezentarea pe care acesta a făcut-o, tinerii jurnalişti prezenţi în sală au înţeles că manualul este unul esenţial în ceea ce priveşte formarea profesională în acest domeniu.
Datorită experienţei acumulate de jurnalistul Nicolae Melinescu, cel ce a realizat peste 600 de interviuri cu personalităţi politice, miniştri de externe, şefi de state, reprezentanţi ai NATO (Manfred Woerner) şi ONU (Boutros Ghali) evenimentul de întâlnire cu autorul şi opera sa (scrisă, de această dată) a fost deosebit de incitantă pentru auditoriu.

 
Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia Aman