Mega-licitaţia primăriei a făcut un mega-fâs. CNSC i-a pus capac

m primaria fatada Mega licitaţia primăriei a făcut un mega fâs. CNSC i a pus capac poze

Acordul cadru de 6000 de miliarde scos la mezat de primăria Craiova s-a dus pe apa sâmbetei după ce CNSC a anulat licitaţi, admiţând în bloc toate contestaţiile depuse de constructori. 

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis anularea licitaţiei demarate luna trecută de municipalitatea craioveană pentru atribuirea unui acord cadru cu o valoare estmimată la aproximativ 6000 de miliarde de lei vechi. CNSC a admis astfel contestaţiile depuse de trei firme de construcţii, care au cerut anularea fantasmagoricei proceduri de achiziţie publică a primăriei craiova, acuzând municipalitatea de lipsă de transparenţă, criterii aberante de departajare a ofertelor, lipsuri flagrante în întocmirea documentaţiei de licitaţie şi tendinţă de favorizare a anumitor ofertanţi prin clauzele inserate în caietul de sarcini, într-un cuvânt de încălcarea legislaţiei care guvernează achiziţiile publice. Acordul cadru croit pe modelul “struţo-cămilă” pentru realizarea la pachet de canalizări şiu alimentări cu apă, staţii de pompare, drenuri, reţele de comunicaţii subterane, asfaltări şi fântâni arteziene, scos pe piaţă în ultima zi a lui Solomon în primărie dispare, cel puţin de pe lista de priorităţi a municipalităţii.

Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, nr. 1724 din 16 aprili9e 2010, a fost publicată recent pe site-ul instituţiei abilitate să facă ordine în ahiziţiile publice. Iniţial, procedura demarată de primăria Craiova a fost contestată de patru firme de construcţii, care s-au declarat nemulţumite de prevederile din caietul de sarcini publicat în SEAP de municipalitatea craioveană. Ulterior, Tehnologica Radion şi-a retras contestaţia, rămânând în rândul contestatarilor S.C. SOCIETATEA DE CONSTRUCŢII ÎN TRANSPORTURI S.A. (SCT) Bucureşti, S.C. ERPIA S.A.din Craiova şi S.C. GPS CONSTRUCT S.R.L. din Târgu Jiu.
CNSC a dat dreptate contestatarilor, dispunând anularea licitaţiei organizate de primărie. “Admite contestaţiile formulate de S.C. SOCIETATEA DE CONSTRUCŢII ÎN TRANSPORTURI S.A., cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Opanez nr. 3A, sector 2, S.C. ERPIA S.A., cu sediul în municipiul Craiova, str. Siretului nr. 35, judeţul Dolj şi S.C. GPS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în municipiul Tg. – Jiu, str. Aleea Brânduşei, bl. 1, sc. 1, ap. 7, judeţul Gorj, în contradictoriu cu autoritatea contractantă, MUNICIPIUL CRAIOVA, prin PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA, cu sediul în municipiul Craiova, str. A. I. Cuza nr. 7, judeţul Dolj. Dispune anularea procedurii de atribuire, având în vedere considerentele evocate în motivarea deciziei. Prezenta decizie este executorie, în conformitate cu dispoziţiile art. 280 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2006, aprobată prin Legea nr. 337/2006 cu modificările şi completările ulterioare. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare”, precizează decizia CNSC.