Medicii de la Spitalul CFR vor să fie „înfiați” de Olguța

IMG 1909 Medicii de la Spitalul CFR vor să fie „înfiați” de Olguța poze

Un grup de medici de la Spitalul CFR din Craiova s-au întâlnit azi cu primarul Lia Olguța Vasilescu și i-au înmânat edilului-șef un memoriu prin care cere ca unitatea medicală să fie preluată de municipalitate. 

Doctorii de la CFR s-au plâns de lipsa investițiilor în spital din ultimii ani și de situația grea a unității medicale, care riscă să rămână de anul viitor fără acredittare și, implicit, fără contract cu casa de sănătate și bani de salarii.

Medicii spun că, la ora actuală, doar numele îi mai leagă de Ministerul Transporturilor, făcând apel la primărie pentru preluarea și salvarea spitalului, unul de tradiție și apreciat de olteni și de craioveni în mod special.

IMG 1905 Medicii de la Spitalul CFR vor să fie „înfiați” de Olguța poze

„Eu am purtat o discuție la Ministerul Transporturilor în acest sens, acum așteptăm auditul care va fi trimis de minister și care va începe, cre, de săptămâna viitoare, să vedem care este situația exactă și ce anume preluăm, Între timp i-am solicitat ministrului să stopeze orice contract sau orice tentativă de contract de concesiune sau închiriere ce are ca obiect terenurile sau clădirile spitalului. Din păcate, nimeni din conducerea spitalului nu a demarat acest demers până acum. Dacă ar fi pornit totul acum doi ani, la ora actuală probabil spitalul era preluat, reabilitat și acreditat. Trebuie să vedem care este situația care reiese din audit, care sunt contractele în derulare și care sunt datoriile spitalului. Probabil că soluția e să-l preluăm în cadrul spitalului Filantropia și să cerem o păsuire de un an pentru acreditare, ca să avem timpul necesar să investim în reabilitare și în dotare. Altfel, vorbim de sume care nu sunt de neglijat nici pebtru bugetul local al Craiovei. Din câte știu, e vorba de 60 de miliarde de lei vechi anual pentru salarii și de o sumă comparabilă pentru investiții, cel puțin în primă fază. Este într-adevăr un spital de tradiție, care sunt de acord că trebuie salvat”,  a spus primarul Lia Olguța Vasilescu.