Maxi-strămutarea bisericuţelor Mitropoliei. „PELERINAJ“ DE 850.000 DE LEI PE RUTA GORJ – CRAIOVA, CAZAREA ŞI TRATAMENTUL INCLUSE

„PELERINAJ“ DE 850.000 DE LEI PE RUTA GORJ – CRAIOVA, CAZAREA ŞI TRATAMENTUL INCLUSE

Experţii tocmiţi de Primăria Craiova au finalizat calculele pentru relocarea în Craiova şi reabilitarea a trei bisericuţe de lemn, vechi de câteva secole, ale Arhiepiscopiei Craiova. Costurile pentru călătoria celor trei imobile până la Craiova şi amenajarea lor sar de 850.000 de lei, aleşii locali craioveni fiind chemaţi să aprobe documentaţia aferentă în şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni a Consiliului Local Municipal.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Municipal Craiova figurează şi trei proiecte de hotărâre privind aprobarea expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie destinate celor trei biserici de lemn din Gorj pentru care Arhepiscopia Craiova şi-a dat acordul de strămutare, acestea urmând a fi reprofilate în lăcaşe de cult/obiectiv turistic la Craiova. Este vorba despre bisericuţele din Comăneşti  (satul Pojogeni, oraşul Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj), Pojogeni Din Vai (cătunul Din Vai, satul Pojogeni, oraşul Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj) şi  Pocruia (satul Pocruia, oraşul Tismana, judeţul Gorj).

 

Două biserici la loc cu verdeaţă, una la spital

Potrivit expertizelor efectuate şi prezentate acum la aprobare aleşilor municipali craioveni, toate cele trei imobile prezintă un grav avansat stadiu de uzură.

INTEGRAL în INDISCRET