Măşti de protecţie gratuite, distribuite de autorităţile din Filiaşi

e2 225x300 Măşti de protecţie gratuite, distribuite de autorităţile din Filiaşi poze

Autorităţile locale din oraşul Filiaşi nu se dezmint nici pe timpul pandemiei. Pentru a veni în ajutorul cetăţenilor, acestea au înteprins o serie de măsuri menite să reducă riscul infestării cu noul coronavirus. În acest sens, zilele trecute, Primăria Filiaşi a aprobat distribuirea gratuită a măştilor de protecţie, locuitorilor acestui oraş. Măsura este binevenită, mai ales că, din cauza unei explozii a preţurilor la aceste materiale de protecţie, foarte mulţi români evită să cheltuie bani pentru achiziţionarea unui astfel de articol.

“Eu, una, nu mi-am cumpărat deloc. Dacă ies din casă, mă feresc de oameni şi păstrez distanţa de care tot vorbesc la televizor. Nu am atâţia bani să dau pe măşti. Am văzut că sunt cu 5 lei – 6 lei. Cine ştie cât o ţine pandemia asta?! Nu cheltui banii aiurea”,  ne-a povestit Cristina S., din oraşul Filiaşi.

“Eu sunt pensionar taică, dar n-am pe nimeni aici. Baba mea a murit acum câţiva ani şi de atunci trăiesc singur. Ştiu de pandemie, am tot auzit la televizor. Mască ziceam să-mi cumpăr zilele astea , măcar una, o spăl şi ies cu ea când am trebă să-mi iau câte ceva. Dar mi-au zis nişte vecini că ne dau gratis de la Primărie. Aşa că nu mai arunc banii şi pe mască. Pentru mine, 6 lei, înseamna câteva pâini..”, a adăugat şi Florin D., pensionar din Filiaşi.

Măsuri precise pentru a micşora riscul infecţiei cu noul coronavirus

e3 225x300 Măşti de protecţie gratuite, distribuite de autorităţile din Filiaşi poze

Pe lângă distribuirea măştilor de protecţie gratuite, municipalitatea din Filiaşi realizează zilnic acţiuni de dezinfecţie pe raza întregului oraş. În acest scop, reprezentanţii primăriei sfătuiesc oamenii să iasă din casă doar în caz de nevoi urgente. Pe de altă parte, aceştia au decis montarea de recipiente cu subsatnte dezinfectante la fiecare semafor, pentru a le oferi locuitorilor o modalitate în plus de a se feri de mult temuta infecţie. Astfel de reciepient au fost montate şi în scările de bloc.

“Absolut toate măsurile au fost gândite pentru a veni în sprijinul cetenilor. Eu, ca şi primar al acestui oraş, nu îmi doresc nimic mai mult decât să le ofer siguranţă. Am realizat o serie de măsuri, în acest sens, măsuri care vor fi în continuare implementate până în momentul în care nu vor mai exista astfel de probleme”, a declarat Costeluş Ilie Gheorghe, primarul oraşului Filiaşi.