“Maşina de vot” din consiliul local intră în era electronică. Primăria Craiova investeşte un miliard în dotarea sălii de şedinţe

sedinta solemna clm 4 Maşina de vot din consiliul local intră în era electronică. Primăria Craiova investeşte un miliard în dotarea sălii de şedinţe poze

Primăria Craiova a lansat licitaţia pentru retehnologizarea sălii de şedinţe a consiliului local, căutând să cumpere un nou sistem de amplificare, la pachet cu instalaţii şi echipamente audio-video moderne, plus un sistem de vot electronic pentru consilieri. 

Suma pusă în joc de municipalitate este de peste 100.000 de RON (un miliard de lei vechi), în schimbul căreia primăria Craiova va obţine noua instalaţie de amplificare, menită să o înlocuiască pe cea montată cu trei mandate în urmă, care, potrivit caietului de sarcini întocmit de angajaţii primăriei, se defectează adeseori, perturbând desfăşurarea şedinţelor de consiliu local.

Noul sistem de sonorizare ar urma să asigure desfăşurarea dezbaterilor din CLM în condiţii mai bune, permiţând audierea clară a luărilor de cuvânt ale aleşilor locali. Instalaţia va fi dotată şi microfoane fără fir şi cu controlere, inclusiv unul “tip preşedinte”, care va permite întreruperea discursului oricărui vorbitor.

Lista de cumpărături a primăriei e completată şi de o cameră video, dar şi de un sistem de vot electronic, menit să uşureze desfăşurarea şi contabilizarea sufragiilor exprimate în plen de consilierii locali craioveni.

Licitaţia s-ar putea finaliza cel mai devreme la data de 1 octombrie – termenul stabilit pentru deschiderea ofertelor, primăria Craiova stabilind şi un termen de predare şi montare a echipamentelor de 15 zile, timp în care ar urma să se desfăşoare şi instruirea angajaţilor primăriei în folosirea noului sistem.

Municipalitatea cere o perioadă de garanţie de 3 ani pentru echipamentele achiziţionate.