Marius Deca, prima pichetare de la instalare – VIDEO

deca pichetare cartel alfa 9 Marius Deca, prima pichetare de la instalare   VIDEO poze

Sindicaliştii de la Cartel Alfa au pichetat azi prefectura Dolj şi au înaintat o listă de revendicări prefectului Marius Deca. 

Sindicaliştii craioveni au ieşit în Piaţa Prefecturii de 14 noiembrie, “decretată Zi de acţiune şi solidaritate europeană”. Aproximativ o sută de persoane au pichetat prefectura Dolj, în ciuda vremii nefavorabile, agitând pancarte cu revendicări.

„Aşa-zisele măsuri de flexibilizare a pieţei muncii, la care România a fost supusă atât de brutal anul trecut, nu au adus nici un loc de munca în plus. Dimpotrivă, locurile de muncă se reduc cu rapiditate, iar cele care rămân sunt atât de precare. În aceste conditii, distrugerea dialogului social şi a negocierii colective, la toate nivelurile, duce la adâncirea sărăciei şi a dezechilibrelor şi lasă angajaţii în imposibilitatea de a-şi apăra drepturile. Noi vrem ca factorii de decizie să schimbe aceste lucruri”, a declarat Laurenţiu Mihăiţoaia, preşedinte al Uniunii Sindicale Teritoriale – Filiala Dolj a Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel ALFA”.

deca pichetare cartel alfa 4 Marius Deca, prima pichetare de la instalare   VIDEO poze

O delegaţie a sindicaliştilor din Piaţă a fost primită apoi de prefectul Marius Deca, căruia i-au înmânat şi un document conţinând principalele revendicări. Întâlnirea a decurs cordial, mai ales că taberele erau la prima “confruntare”. Cel mai încântat a părut chiar prefectul, aflat la primul contact cu sindicaliştii în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Mai ales că principalele revendicări vizau nemulţumiri legate de modificarea legislaţiei Muncii şi Dialogului Social operate de guvernele trecute.

deca pichetare cartel alfa 6 Marius Deca, prima pichetare de la instalare   VIDEO poze

“Ştiu că unele dintre revendicările dumneavoastră ţin de modificarea Legii dialogului social şi de problema Consiliului Economic şi Social, aşa că permiteţi-mi să vă citesc şi eu măsurile dispuse de guvern, după consultările la nivel naţional cu partenerii sociali, pentru remedierea acestor probleme, a spus prefectul, înainte să dea citire ultimelor noutăţi în materie de pe agenda Guvernului. Deca i-a asigurat pe sindicalişti că vor avea în permanenţă uşa deschisă la Prefectură. “Ţin să vă spun că vreau să purtăm un dialog în adevăratul sens al cuvântului şi nu unul al surzilor sau al uşilor închise. În ce mă priveşte, o să încerc să fac demersurile necesare ca să rezolvăm ce se poate la nivel local, în limitele funcţiei pe care o ocup”, a spus Deca.

Sindicaliştii care au dat piept cu prefectul veneau din diverse zone ale pieţei muncii, reprezentând atât poliţişti, cât şi angajaţii Spitalului Judeţean, ai Salubrităţii şi Companiei de Apă Oltenia, precum şi salariaţi din mediul privat,  cum sunt cei de la Elpreco.

Prefectul a ascultat apoi solicitările din fiecare domeniu de activitate în parte şi a promis discuţii punctuale cu sindicaliştii, apoi s-a despărţit, la fel de cordial de aceştia. “Bun de gură! Ăsta precis a fost secretar de partid”, a concluzionat, la ieşire, unul dintre sindicalişti.

Deca a precizat ulterior că funcţia de secretar îi lipseşte din colecţia de ranguri politice adunate înainte să fie numit în fruntea prefecturii.