Mario Ovidiu Oprea: Vin în faţa electoratului împreună cu proiectele mele

mario ovidiu oprea Mario Ovidiu Oprea: Vin în faţa electoratului împreună cu proiectele mele  poze

În mod oficial vă anunţ că mi-am depus candidatura pentru un nou mandatla SenatulRomâniei, după o perioadă de opt ani în care am reprezentat interesele doljenilor în Parlament. Îmi doresc să obţin al treilea mandat din cariera mea politică pentru că românii de azi şi românii de mâine vor să-şi construiască legitim o identitate şi să nu mai fie trataţi ca nişte simple resurse electorale. Sunt îndreptăţit să merg mai departe. Pentru că, în ultimii ani, am redefinit situaţii evoluând prin muncă, respectând legea, spre deosebire de aleşii PDL care au avut mâinile înfipte până la cot în sacul cu bani publici. Candidez în acelaşi Colegiu, respectiv Colegiul Uninominal 4 Băileşti-Calafat care cuprinde 24 de localităţi. Pentru că am sudat o legătură de valoare şi ambiţioasă cu oamenii locului, care la alegerile locale au votat o conjunctură originală, în care un viitor mai bun se prefigurează în actuala formulă instituţională ce poartă amprenta USL.

Sunt mândru să reprezint cetăţenii de pe plaiurile natale, pentru că rolul meu nu este acela de politician care vrea Statul, ci de senator care ştie că Ţara are stomac şi multe alte nevoi. Prin candidatura mea spun Stop celor ce au transformat Statul într-un corp suspect care a supus Ţara, păcălind. Rolul meu este de a le aminti oamenilor că nu trebuie să se predea şi că Ţara bunului simţ nu se poate asocia cu acei dirijori ai abuzurilor, ci cu aceia care rezistă în faţa oricărei ameninţări şi intimidări. Îmi doresc un nou mandat pentru toţi acei doljeni care şi-au pus speranţele în planurile mele politice şi care în ultimii patru ani mi-au încurajat iniţiativele. Pe această cale, le mulţumesc şi îi asigur că nu uit de unde am plecat. Vom câştiga cu o majoritate zdrobitoare de peste 50%, pentru că nişte laşi care s-au ţinut meschin de scaunele pe care nu le meritau, nu mai sunt doriţi şi nu mai au ce căuta la coducere, când pe timp de foamete şi chin, s-au izolat cu forţele speciale, pentru a nu auzi strigătele poporului.

Rezultatele pe care le-am dobândit pe parcursul activităţii, mă determină să merg mai departe, alături de o echipă performantă care are curajul să dea jos măşti şi să ridice ce alţii au dărâmat. Vom câştiga alegerile pentru că producătorii de petarde politice şi risipitorii de toxicitate socială dela PDLsau PP-DD nu au nicio şansă de a convinge, indiferent de tipul de propagandă practicat. Doljeni aleg cu cap şi de aceea, nu putem pierde în faţa unor formaţiuni care seamană unei echipe de fotbal cu jucători ce bifează doar autogoluri.

Vin în faţa electoratului, nu doar însoţit de colegi şi susţinători, ci împreună cu proiectele mele şi omenia la care nu ştiu să renunţ. Vin însoţit de cele două serii de rapoarte de monitorizare publicate de Institutul de Politici Publice care atestă faptul că am fost acolo pentru dumneavoastră. Mă număr printre parlamentarii care, potrivit IPP au obişnuit să participe cu seriozitate la lucrările Senatului din 2008 si până în prezent, având cea mai bună prezenţă la voturile finale în Senat. Am ridicat mâna pentru pentru oamenii din colegiu şi pentru binele lor. Aceleaşi rapoarte arată că mă aflu pe primele poziţii în topul senatorilor cu cele mai multe iniţiative legislative devenite legi, cu un procent de eficienţă de 12,8%. În total, vorbim de 43 de iniţiative legislative, 18 declaraţii politice, 83 de luări de cuvânt în Plen, 17 moţiuni şi 8 interpelări. În ultimii patru ani am învăţat că este minunat să practici exerciţiul civic, să devin voluntarla AsociaţiaUp-DownRomânia şi să-mi donez indemnizaţia. Am învăţat că asumarea responsabilitatilor înseamnă o împlinire şi un rezultat a ceea ce suntem. De aceea, m-am aliat în lupta antidrog, iar propunerea mea, în forma ei finală a fost adoptată de Senat, în luna aprilie 2011, cu 65 de voturi pentru şi 0 voturi împotrivă. Dacă am ceva de transmis celor care măcar o clipă se indoiesc de programele USL, atunci am să le spun că, indiferent de situaţie, oamenii mari nu pot fi scoşi din istorie şi nici din inimi, demolându-le statuile! Candidez pentru olteni pentru că în aceasta luptă nu caut să cuceresc România, ci să o redau celor care o iubesc şi trăiesc în ea.

Senator MARIO OVIDIU OPREA

Candidat USL la SENATUL ROMÂNIEI